Lean Six Sigma Black Belt Bootcamp

Black Belt worden in slechts 10 dagen tijd? Met de Lean Six Sigma Black Belt Bootcamp haal je in 2 weken tijd het hoogst haalbare niveau binnen Lean Six Sigma!

Juist als je in korte tijd een volwaardig Black Belt wilt worden, is dit de opleiding waar je voor kiest. Leer op interactieve wijze hoe je Lean Six Sigma toepast in je eigen werk of project en zet een nieuwe stap in je professionele ontwikkeling!

 • In slechts 2 weken Black Belt worden
 • Iedere maand start een Black Belt Bootcamp
 • Kwalitatief hoogwaardige opleiding
 • Scherpste prijs om snel Black Belt te worden
 • Ook als een volledige opleiding of zelfstudie
 • HBO niveau
 • 10 dagen in 2 weken
 • 6-10 deelnemers
 • Klassikaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Lean Six Sigma Black Belt Bootcamp opleiding in?

In onze Black Belt Bootcamp leer je in 2 weken tijd op internationaal erkend niveau alle relevante theorie over Lean Six Sigma. Je leert de juiste vaardigheden en competenties te ontwikkelen om de methoden en technieken zelfstandig en blijvend succesvol toe te passen in je eigen verbeterprojecten.

De Bootcamp is een intensieve leervorm. Daarom zorgen wij voor veel afwisseling en interactie met je medecursisten en de docent. En ervaar je een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk, door de vele opdrachten tijdens de lesdagen. Zo leer je van elkaar en oefen je tijdens de opleiding direct met het toepassen van de geleerde kennis.

Wat is de duur van deze Black Belt opleiding?

Deze opleiding bestaat uit tien dagen training verdeeld over twee weken.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Black Belt opleiding is bedoeld voor projectleiders en consultants met een (toekomstige) voortrekkersrol in de Lean Six Sigma organisatie. In deze rol voer je de grotere Lean Six Sigma verbeterprojecten uit, begeleid je de betrokken Green Belts en ben je gesprekspartner voor het management. Dit is een opleiding op HBO niveau, waar geen specifieke vooropleiding voor vereist is. De Bootcamp is een versnelde, intensievere vorm van de 15-daagse Black Belt opleiding.
Black Belt worden en eerder al een relevante Green Belt opleiding afgerond? Kies dan de Green Belt -2- Black Belt Bootcamp. Die gaat verder waar de Green Belt Bootcamp is geëindigd!

Wat kun je na de Lean Six Sigma Black Belt opleiding?

Na de opleiding kun je zelfstandig grotere Lean Six Sigma project opstarten, uitvoeren én tot een aantoonbaar succes brengen. Met inzet van Lean en Six Sigma technieken ben je in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren, te analyseren en te verbeteren. Waardoor een hogere kwaliteit en productiviteit wordt gehaald, met lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid tot gevolg!

In welke vormen is deze opleiding te volgen?

De Lean Six Sigma Black Belt opleiding is beschikbaar in diverse vormen. Zoals een klassikale dagopleiding, maar ook als door ons speciaal ontwikkelde zelfstudie of een online training (inclusief een online verkort versie). Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!
Ervaringen van klanten

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Black Belt opleiding?

Tijdens de Lean Six Sigma Black Belt opleiding creëren wij een leeromgeving waarin je – onder begeleiding van professionele trainers – het geleerde direct kan toepassen en oefenen. Wij wisselen sterk af tussen theorie en praktijk en maken veelvuldig gebruik van interactie en opdrachten.

Onderdeel van deze opleiding is het werken en oefenen met statistische analyses, waarvoor je tijdens de opleiding Excel en MiniTab 16, 17 of 18 nodig hebt.

Hoe ziet het programma eruit?

Leerblok 1   (2 dagen)
Je leert de basis en essentie van Lean en Six Sigma. Lean werken is Lean Doen (de technieken) én Lean Zijn (de juiste mindset)! We leren je hoe je effectief het juiste verbeterproject start.

Leerblok 2   (3 dagen)
Na een introductie op de (toegepaste) statistiek en MiniTab, leer je een valide meting opzetten en de procesprestatie vaststellen. Vervolgens leer je grafische en data-analyses maken om de echte oorzaken van het procesprobleem te vinden.

Zodra de oorzaken bekend zijn, leer je verbeteringen te modellen met experimenten. En natuurlijk leer je ook verbeteringen blijvend te implementeren en te borgen. Zodat continu leren en verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Een klein deel van de lesstof bestudeer je zelf aan de hand van de Nederlandstalige Lean Six Sigma boeken die horen bij deze opleidingsvariant.

Gecertificeerde trainers

Al onze opleidingen worden verzorgd en/of begeleid door onze professionele gecertificeerde trainers.

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Lean Six Sigma Black Belt Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Black Belt. Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Nederlandstalig Lean Six Sigma Black Belt examen (€  235,- excl. btw)

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma Black Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 100 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Het online examen wordt afgenomen op 14 locaties door heel Nederland en kan je doen op elke werkdag van de week (soms ook op een zaterdag) op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Examenvoorbereiding (Gratis)

Bij inschrijving voor het online theorie-examen mag je ook gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Daar meld je je apart voor aan via de examenagenda.

Praktijkcertificering (€  340,- excl. btw)

Wil je ook Certified Lean Six Sigma Black Belt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering. Hiervoor heb je 2 verbeterprojecten succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je! Om je in te schrijven voor de praktijkcertificering maak je ook gebruik van de examenagenda.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Lean Six Sigma Black Belt bootcamp opleiding?

De opleidingsprijs is € 4.400,- (excl. btw), inclusief:

 • De Lean Six Sigma Black Belt werkboeken;
 • Het unieke Nederlandstalige Lean Six Sigma Black Belt theorieboek;
 • Het arrangement;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het Bewijs van Deelname;
 • 4 uur praktijkbegeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Six Sigma Black Belt training?

Dit is een geavanceerde professionele training die gericht is op het ontwikkelen van diepgaande expertise in Lean Six Sigma-methodologieën. Deze opleiding is ontworpen voor ervaren professionals die een leidende rol willen vervullen in procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties. Deelnemers verwerven gevorderde kennis en vaardigheden om Lean-principes en Six Sigma-tools toe te passen voor complexe probleemanalyse, strategische verbeteringen en duurzame resultaten in processen.

Wat is het niveau van een Lean Six Sigma Black Belt opleiding?

Een Lean Six Sigma Black Belt-opleiding is gericht op een gevorderd niveau van kennis en vaardigheden binnen de Lean Six Sigma-methodologieën. Deelnemers aan een Black Belt-opleiding bouwen voort op de fundamenten die zijn gelegd in de Green Belt-training en verwerven diepgaande expertise in geavanceerde Lean Six Sigma-tools en -technieken. Het behalen van een Black Belt-certificering vereist niet alleen een grondig begrip van Lean Six Sigma-principes, maar ook het vermogen om complexe problemen op te lossen, gegevens gedreven beslissingen te nemen en leiding te geven aan grote verbeteringsinitiatieven binnen organisaties.

Wat kan je na de Lean Six Sigma Black Belt opleiding?

Na het behalen van een Lean Six Sigma Black Belt-certificering zijn deelnemers uitgerust met geavanceerde kennis en vaardigheden die hen in staat stellen om leiding te geven aan complexe procesverbeteringsprojecten binnen organisaties. Deze certificering opent niet alleen deuren naar hoogwaardige projecten binnen de huidige organisatie, maar biedt ook uitstekende carrièremogelijkheden in diverse sectoren. Met een Black Belt-certificering kunnen professionals leidende rollen vervullen in procesverbetering en kwaliteitsmanagement, waardoor ze aantrekkelijke kandidaten worden voor functies zoals senior procesverbeteringsconsultant, kwaliteitsdirecteur en operationeel leider.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Ik kan geen geschikte data vinden, wat nu?

Wil je de Lean Six Sigma Black Belt opleiding volgen, maar je hebt geen geschikte data of locatie gevonden? Geen probleem, neem contact met ons op om een geschikte oplossing te vinden. Dit kan telefonisch door ons te bellen op 070 512 31 44  of via de mail: info@mkpc.nl.

Green Belt vs. Black Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

In de rol van Green Belt besteed je ongeveer 20% van je tijd aan het identificeren van problemen, implementeren van oplossingen en optimaliseren van processen, waardoor er voldoende ruimte overblijft voor andere taken. Daarentegen besteedt een Black Belt meer tijd aan Lean Six Sigma, omdat zij betrokken zijn bij complexere problemen en de leiding hebben over meerdere verbeterprojecten. Green Belts richten zich op het oplossen van problemen binnen één specifieke afdeling, waardoor hun verantwoordelijkheden vergelijkbaar zijn met die van een projectmanager. Black Belts dragen echter meer verantwoordelijkheden en nemen een leidende rol op zich.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis?

Nee. Wil je Black Belt worden, dan moet je eerder een relevante Green Belt opleiding hebben afgerond.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij een opleiding van MKPC zijn de lunch, versnaperingen, lesmateriaal en literatuur inbegrepen. Daarnaast is ook 4 uur praktijkbegeleiding door een van onze (Master) Black Belts inbegrepen en natuurlijk een bewijs van deelname.

Waar verzorgt MKPC Lean Six Sigma Black Belt opleidingen?

Wij verzorgen Lean Six Sigma Black Belt opleidingen door heel Nederland. Zo hebben wij momenteel een opleidingslocaties in Groningen, Arnhem, Roermond, Eindhoven, Breda, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle & Amsterdam.

Moet ik me opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Wat houdt de Lean Six Sigma Black Belt Bootcamp opleiding in?

In onze Black Belt Bootcamp leer je in 2 weken tijd op internationaal erkend niveau alle relevante theorie over Lean Six Sigma. Je leert de juiste vaardigheden en competenties te ontwikkelen om de methoden en technieken zelfstandig en blijvend succesvol toe te passen in je eigen verbeterprojecten.

De Bootcamp is een intensieve leervorm. Daarom zorgen wij voor veel afwisseling en interactie met je medecursisten en de docent. En ervaar je een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk, door de vele opdrachten tijdens de lesdagen. Zo leer je van elkaar en oefen je tijdens de opleiding direct met het toepassen van de geleerde kennis.

Wat is de duur van deze Black Belt opleiding?

Deze opleiding bestaat uit tien dagen training verdeeld over twee weken.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Black Belt opleiding is bedoeld voor projectleiders en consultants met een (toekomstige) voortrekkersrol in de Lean Six Sigma organisatie. In deze rol voer je de grotere Lean Six Sigma verbeterprojecten uit, begeleid je de betrokken Green Belts en ben je gesprekspartner voor het management. Dit is een opleiding op HBO niveau, waar geen specifieke vooropleiding voor vereist is. De Bootcamp is een versnelde, intensievere vorm van de 15-daagse Black Belt opleiding.
Black Belt worden en eerder al een relevante Green Belt opleiding afgerond? Kies dan de Green Belt -2- Black Belt Bootcamp. Die gaat verder waar de Green Belt Bootcamp is geëindigd!

Wat kun je na de Lean Six Sigma Black Belt opleiding?

Na de opleiding kun je zelfstandig grotere Lean Six Sigma project opstarten, uitvoeren én tot een aantoonbaar succes brengen. Met inzet van Lean en Six Sigma technieken ben je in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren, te analyseren en te verbeteren. Waardoor een hogere kwaliteit en productiviteit wordt gehaald, met lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid tot gevolg!

In welke vormen is deze opleiding te volgen?

De Lean Six Sigma Black Belt opleiding is beschikbaar in diverse vormen. Zoals een klassikale dagopleiding, maar ook als door ons speciaal ontwikkelde zelfstudie of een online training (inclusief een online verkort versie). Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!
Ervaringen van klanten
Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

De Lean Six Sigma Black Belt Bootcamp wordt iedere maand gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

27

jun

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

19

aug

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

30

sep

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

23

okt

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

5

dec

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen