Prachtige resultaten, maar je moet er wel wat voor doen!

Succesvol Lean implementeren

Het kan niemand zijn ontgaan: Lean Six Sigma is een must geworden!

Het goede nieuws is dat de resultaten (voor de organisatie én medewerkers) verbluffend kunnen zijn. Tenminste, als het op de juiste manier wordt ingezet en ondersteund. Want deze resultaten komen (en dat is het minder goede nieuws…) niet zomaar uit de lucht komen vallen: Je moet er wel wat voor doen!

De juiste stappen zetten vanuit de juiste mindset!

Bij een Lean implementatie komt veel kijken en gebeurt daarom meestal in twee fases.

In de 1e fase nemen we het management mee in de essentie van Lean, worden doelen geformuleerd en ontdekken zij hun rol en verantwoordelijkheid hierin. En wat een Lean manier van werken van hen – meer dan alleen een budget beschikbaar stellen – vraagt.

Daarna start de 2e fase, waarin juist de managers ‘in the lead’ zijn. Verbetergebieden worden geselecteerd, specialisten in Lean Six Sigma opgeleid en verbeterprojecten gestart.

Er komt inderdaad veel bij kijken… Maar met de hulp van onze ervaren professionals heb je een betrouwbare business partner en regisseur naast je staan!

Een Lean implementatie

Ben je benieuwd hoe je een Lean implementatie vormgeeft? In het artikel lees je er meer over.

Onze specialist

Meer weten over een Lean implementatie en hoe wij je kunnen helpen? Mail Marco om de mogelijkheden te bespreken.

Marco Koet
Managing partner Master Black Belt

Marco Koet
mail Marco

Niet harder werken, maar slimmer!

Een organisatie is ‘Lean’ als alle medewerkers en het management vanuit zichzelf de werkwijze en het product of dienst continu willen verbeteren. Door voortdurend te evalueren, te leren, te begrijpen en verbeteringen door te voeren.

Met als doel dat het bedrijf op een efficiënte manier, op het juiste moment een product of dienst levert dat aansluit bij de wensen van haar klant. En met als doel dat de betrokkenen in het bedrijf met plezier hun werk doen.

E-book: De kunst van het weglaten

Efficiënter werken op een prettige manier!

Het wordt de hoogste tijd dat bedrijven zich niet alleen meer richten op het efficiënt uitvoeren van het werk, maar ook op wat mensen motiveert om daar met plezier een bijdrage aan te leveren. Met centrale aandacht hoe het individu zelf invloed heeft op de uitvoering van zijn werk!

Efficiënter werken is niet zo moeilijk. De uitdaging is dit zo te doen dat betrokkenen er enthousiast van worden. Dan wordt efficiënter werken plezierig en bovendien veel krachtiger!

In dit E-Book vind je tips, die je op weg helpen om efficiënter te werken, op een prettige manier. Wij hopen dat het je helpt!

download het e-book

ONZE PROFESSIONALS STAAN VOOR JE KLAAR

Gewoon goed is voor ons niet goed genoeg

MKPC hecht er waarde aan hoogwaardige opleidingen en dienstverlening aan te bieden. Daarom laten we ons certificeren door CRKBO en Cedeo en laten we ons graag beoordelen door deelnemers aan onze trainingen. We zijn er buitengewoon trots op dat onze deelnemers ons met maar liefst een 8,9 waarderen.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ‘tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten MKPC beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. MKPC is sinds 2013 Cedeo-erkend.

Het CRKBO is een onafhankelijke organisatie die beoordeelt (op zorgvuldigheid, rechtszekerheid, redelijkheid, betrouwbaarheid en kenbaarheid) of een opleidingsinstituut voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs. Met een CRKBO-keurmerk mag wordt het opleidingsinstituut opgenomen in het register van het CRKBO en is het toegestaan vrij van btw te factureren.

Onze klanten