GreenBelt-2-BlackBelt dagopleiding

BlackBelt worden en eerder al een relevante GreenBelt opleiding afgerond? Schrijf je dan in voor de GreenBelt-2-BlackBelt opleiding. Want deze opleiding gaat verder waar de GreenBelt opleiding is geëindigd!

Na afronding van de GreenBelt-2-BlackBelt opleiding ben je opgeleid tot volwaardig Lean Six Sigma BlackBelt en weet je als geen ander hoe je Lean én Six Sigma toepast in je eigen werk of project.

  • Word, na je GreenBelt, volwaardig BlackBelt
  • ASQ certificeringsniveau
  • Start is regelmatig, door heel Nederland
  • Ook beschikbaar als Bootcamp of zelfstudie

Overzicht

Je hebt al eerder een Lean Six Sigma GreenBelt training gevolgd en bent enthousiast over de inhoud en de resultaten die je ermee hebt bereikt? Dan wil je ook de volgende stap zetten om het hoogste niveau professional te worden binnen Lean Six Sigma!

Als je verder wilt verdiepen en verbreden in de Lean Six Sigma methodiek, kan je de GreenBelt-2-BlackBelt Opleiding van MKPC volgen. Want dat is namelijk de opleiding die verder gaat, waar de Lean Six Sigma GreenBelt Opleiding is geëindigd!

Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor projectleiders en consultants met een (toekomstige) voortrekkersrol in de Lean Six Sigma organisatie. Als BlackBelt voer je de grotere Lean Six Sigma verbeterprojecten uit, begeleid je de betrokken GreenBelts en ben je gesprekspartner voor het management.

Dit is een opleiding op HBO niveau, waarvoor het nodig is dat je eerder een Lean Six Sigma GreenBelt opleiding hebt afgerond óf veel ervaring hebt opgedaan met Lean in de praktijk.

BlackBelt worden, maar nog niet eerder een relevante GreenBelt opleiding afgerond? Kies dan de BlackBelt opleiding. Daarin wordt ook de lesstof van de GreenBelt opleiding behandeld!

Wat kun je na de opleiding?
Na deze opleiding ben je opgeleid tot het internationaal erkende niveau van Lean Six Sigma BlackBelt volgens de eisen van het ASQ. Je bent daarmee in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren en op te lossen. Je bent tevens in staat verbeterprojecten en veranderprojecten daadkrachtig te managen, waardoor processen beter presteren en een hogere kwaliteit en productiviteit halen. Dit vertaalt zich in lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 

Programma


Tijdens de Lean Six Sigma GreenBelt-2-BlackBelt opleiding creëren wij een leeromgeving waarin je – onder begeleiding van professionele trainers – het geleerde direct kan toepassen en oefenen. Wij wisselen sterk af tussen theorie en praktijk en maken veelvuldig gebruik van interactie en opdrachten.

 

Onderdeel van deze opleiding is het werken en oefenen met statistische analyses, waarvoor je tijdens de opleiding Excel en MiniTab 16, 17 of 18 nodig hebt.

Leerblok 1   (2 dagen)
Na een verdieping op de statistiek en MiniTab, leer je een eerste analyse te maken van het proces. De verschillende projectmethoden en –tools komen aanbod, alsmede de competenties die je als een echte BlackBelt nodig hebt.

Leerblok 2   (2 dagen)
Meten is weten. In dit blok leer je hoe je een betrouwbare meting opzet en uitvoert. En hoe je je meetsysteem valideert, opdat je op een zuivere manier je procesprestatie kan vaststellen.

Leerblok 3   (2 dagen)
Van probleem naar oorzaak naar oplossing. In dit blok leer je met behulp van (toegepaste!) statistiek de echte oorzaken van het falende proces te achterhalen. Op interactieve wijze komt de theorie tot leven en lukt het jou om de data en statistiek voor je te laten werken!

Leerblok 4   (2 dagen)
Nu de oorzaken bekend zijn, leer je verbeteringen te ontwikkelen. Zowel met Lean Solutions, als met statistische experimenten en modellen. Natuurlijk leer je ook verbeteringen blijvend te implementeren en te borgen. Zodat continu leren en verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma BlackBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je Certified Lean Six Sigma BlackBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met je praktijkcertificering.Bij inschrijving voor je theorie-examen mag je gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig BlackBelt examen  (€  199,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  295,- excl. btw)
Hiervoor heb je 2 verbeterprojecten succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

In de komende periode wordt de GreenBelt-2-BlackBelt opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

 

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 2.950,- (excl. btw), inclusief:

  • De werkboeken die horen bij deze opleiding;
  • Het unieke Nederlandstalige Lean Six Sigma BlackBelt theorieboek;
  • Het arrangement;
  • De bijbehorende literatuur;
  • Het Bewijs van Deelname;
  • 2 uur praktijkbegeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.