Effectief beïnvloeden van gedrag – Opleiding

Leer op een effectieve manier gedrag te beïnvloeden in je eigen omgeving. En krijg zo grip op de inhoudelijke én veranderkundige kant van veranderingen doorvoeren. Het effect van een verandering is immers het product van de kwaliteit en de acceptatie van de verandering. Dan is het echt voor iedereen een verbetering!

 • Internationaal bewezen aanpak
 • Beïnvloed gedrag in je eigen praktijkcasus
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding in Nederland
 • Post-HBO studie in samenwerking met de VU Amsterdam

Overzicht

Uit herhaald onderzoek blijkt dat slechts 30% van de organisatieveranderingen slaagt en het beloofde rendement wordt onvoldoende behaald. Opvallend is, dat in meer dan de helft van de gevallen het gedrag van medewerkers wordt aangeduid als de belangrijkste factor van het falen…

Veel leidinggevende verzuchten dan ook: ‘Waarom doen ze (de medewerkers…) niet wat we hebben afgesproken?’, ‘Waarom zijn ze zo ongemotiveerd?’, of ‘Waarom laten zij niet meer het gewenste gedrag zien, zodra de aandacht van het management of de consultant is verlegd?’ Met andere woorden,

Waarom beklijft de doorgevoerde verandering niet?!

Houdt het antwoord op deze vraag jou bezig, dan is deze opleiding voor jou een uitgelezen kans! In deze opleiding leer je namelijk de aanpak en alle technieken om – in een zakelijke omgeving – gedrag te beïnvloeden. En oefen je aan de hand van je eigen praktijkcasus het geleerde direct in de praktijk toe te passen!

 

Doelgroep
De opleiding Effectief beïnvloeden van gedrag is een opleiding op HBO niveau en is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die werkzaam zijn in een functie waarin gedragsverandering in organisaties aan de orde is en tot het werkgebied behoort of gaat behoren.

Om aan deze opleiding mee te doen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Wel is het zinvol een actueel voorbeeld uit je werkomgeving mee te nemen, waarin een gedragsverandering gewenst is.

Deze opleiding is ontwikkeld door MKPC in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam 

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.


Programma

 In deze opleiding leer je de theorie en basisstrategieën voor effectieve gedragsbeïnvloeding en de aanpak uit de moderne bedrijfskunde om effectief (gedrags)interventies op de werkvloer te kunnen doen.

 

Je maakt kennis met de principes van gedragsanalyse en wat Organizational Behavior Management (OBM) daarin kan betekenen. Je leert gedragsanalyses te maken om oorzaken en gevolgen van huidig gedrag te achterhalen. Om vervolgens een ‘Prestatie Verbeterplan’ te maken en uit te voeren.

Wat kun je na de opleiding?
Na afloop ben je in staat om zelfstandig een ‘Prestatie Verbeterplan’ te maken en om gedragsinterventies te doen in de praktijk. Zo help je bedrijfsvraagstukken veel sneller op te lossen en prestaties aantoonbaar te verbeteren.

Om direct het effect van gedragsbeïnvloeding te ervaren, ga je tijdens de opleiding aan de slag met de aangereikte theorie. Je doet dat onder andere door dit toe te passen op je eigen casus.

Certificaat

Je wordt conform de eisen van de Vrije Universiteit van Amsterdam opgeleid tot het erkende certificeringsniveau van een OBM Practitioner.

Na afloop van deze opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het OBM Practitioner Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van (elektronische) theoriedeel van deze opleiding en het ten overstaan van de examencommissie van de VU Amsterdam presenteren en verdedigen van je praktijkopdracht. De presentatie en aansluitende discussie duurt circa 45 minuten.Nederlandstalig OBM – Practitioner examen    €475,- (vrij van btw)

 

Data & Locaties

In de komende periode wordt deze opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

 

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleiding ‘Effectief beïnvloeden van gedrag’ kost € 2.750,- (excl. btw), inclusief*

 • Het arrangement, inclusief lunch op de eerste dag;
 • 1 jaar gratis toegang tot 2 softwarepakketten om de theorie eigen te maken en om het ‘Prestatie Verbeterplan’ te maken;
 • De bijbehorende literatuur:
  • Bringing Out the Best in People – Dr. A.C. Daniels
  • Performance Management – Dr. A.C. Daniels & J.E. Daniels
 • Het Bewijs van Deelname;

* De examenkosten zijn niet in de opleidingsprijs inbegrepen.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


button algemene voorwaarden

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.