MKPC’s meest populaire opleiding

Effectief beïnvloeden van gedrag – Opleiding

Leer het effectief beïnvloeden van gedrag in je eigen omgeving. En krijg zo grip op de inhoudelijke én veranderkundige kant van veranderingen doorvoeren. Het effect van een verandering is immers het product van de kwaliteit en de acceptatie van de verandering. Dan is het echt voor iedereen een verbetering!

  • Internationaal bewezen aanpak
  • Beïnvloed gedrag in je eigen praktijkcasus
  • Beste prijs-kwaliteit verhouding in Nederland
  • Post-HBO studie in samenwerking met de VU Amsterdam
Direct inschrijven Plaats reserveren

Uit herhaald onderzoek blijkt dat slechts 30% van de organisatieveranderingen slaagt en het beloofde rendement wordt onvoldoende behaald. Opvallend is, dat in meer dan de helft van de gevallen het gedrag van medewerkers wordt aangeduid als de belangrijkste factor van het falen…

Veel leidinggevende verzuchten dan ook: ‘Waarom doen ze (de medewerkers…) niet wat we hebben afgesproken?’, ‘Waarom zijn ze zo ongemotiveerd?’, of ‘Waarom laten zij niet meer het gewenste gedrag zien, zodra de aandacht van het management of de consultant is verlegd?’ Met andere woorden,

Waarom beklijft de doorgevoerde verandering niet?!

Houdt het antwoord op deze vraag jou bezig, dan is deze opleiding voor jou een uitgelezen kans! In deze opleiding leer je namelijk de aanpak en alle technieken om – in een zakelijke omgeving – gedrag te beïnvloeden. En oefen je aan de hand van je eigen praktijkcasus het geleerde direct in de praktijk toe te passen!

Doelgroep
De opleiding Effectief beïnvloeden van gedrag is een opleiding op HBO niveau en is bedoeld voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die werkzaam zijn in een functie waarin gedragsverandering in organisaties aan de orde is en tot het werkgebied behoort of gaat behoren.

Om aan deze opleiding mee te doen, heb je geen specifieke vooropleiding nodig.

Wel is het zinvol een actueel voorbeeld uit je werkomgeving mee te nemen, waarin een gedragsverandering gewenst is.

Deze opleiding is ontwikkeld door MKPC in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam