Praktijkgericht Projectmanagement

Praktijkgericht Projectmanagement is een praktische, verdiepende projectmanagementtraining op de belangrijkste competenties die je nodig hebt om projecten effectief te managen. De training bevat zowel vaktechnische componenten als gedragscompetenties en legt de link met programmamanagement, Agile werken, Scrum en Lean Six Sigma.

 • Gebaseerd op het IPMA (International Project Management Association) competentiemodel.
 • Opleidingslocaties door heel Nederland
 • Gecertificeerde trainers
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • HBO niveau
 • 3 dagen
 • 8-12 deelnemers
 • Klassikaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Praktijkgericht Projectmanagement opleiding in?

Geen project is hetzelfde. ‘Robuuste’ projectmanagers hebben niet alleen kennis, maar ook inzicht en ervaring en weten dit te vertalen naar elke projectsituatie. Zij gaan uit van essenties van projectmanagement, Agile/Scrum werken en Lean.

Ze zijn zich bewust van eigen rol, kunnen reflecteren op hun eigen handelen, kunnen waar nodig gedrag en inzet aanpassen en kunnen daardoor effectief zijn. Vanuit deze gedachte trainen wij mensen.

Je werkt niet alleen aan jouw vaktechnische competenties zoals projectorganisatie, planning, beheersing en risico’s, maar ook aan gedragscompetenties als leiderschap, communicatie en teamvorming. Tijdens de training is er volop ruimte voor het inbrengen en bespreken van eigen casuïstiek, waar vervolgens het lesmateriaal aan gekoppeld wordt. Dat maakt de opleiding levendig en voorbeelden herkenbaar voor de deelnemers.

Wat kun je na de Lean Six Sigma Green Belt opleiding?

De deelnemers hebben na deze opleiding kennis van en inzicht in de belangrijkste competenties van projectmanagement en agile werken. Daarnaast worden zij begeleid om dit toe te passen op hun eigen projecten. Van en met elkaar leren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De doelgroep voor de training Praktijkgericht Projectmanagement:

 • (Senior) projectleiders- en managers die hun kennis en inzicht willen verdiepen en willen leren van mede-cursisten;
 • Verandermanagers die projecten opzetten om veranderingen te implementeren;
 • Lean Six Sigma Belts die meer kennis en inzicht willen in de projectmatige kant van Lean Six Sigma-verbetertrajecten.
 • Medewerkers die in projecten werken of ondersteunen in de uitvoering van projecten

Wat is de duur van deze opleiding?

De training bestaat uit 3 opleidingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

In welke vormen kan je deze Projectmanagement opleiding volgen?

Deze opleiding is klassikaal te volgen op een van onze trainingslocaties door heel Nederland.

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Praktijkgericht Projectmanagement opleiding?

De opleiding bestaat uit drie stappen. Het uitgebreide programma van deze opleiding vindt u in de bijlage bij dit voorstel.

Stap 1:   Intake

Voor aanvang van de opleiding vul je het intakeformulier in. Hierin deel je je leerdoelen en beschrijf je (optioneel) een eigen vraagstuk waar je mee aan de slag wilt. De trainer bereidt zich op basis van jouw informatie voor. Indien er opvallende zaken uit de leerdoelen komen, worden deze waar mogelijk gebruikt om het programma te finetunen.

Stap 2:   Training, verdieping en praktijksituaties (klassikaal)

Tijdens de opleiding ga je zoveel mogelijk aan de slag met je eigen vraagstuk, om de theorie direct te vertalen naar je eigen praktijk! Je leert door steeds nieuwe relevante theorie, door situaties te bespreken en te simuleren en door het gezamenlijk opbouwen van lessons learned. Ook krijg je (digitaal) veel praktische tools en templates, die je direct kunt  gebruiken.

 • HelpdeskGedurende het leertraject is de trainer als persoonlijke helpdesk beschikbaar. De vragen worden direct beantwoord of meegenomen naar de eerstvolgende trainingsdag. Dit gaat om eenvoudige vragen. Wordt dit te omvangrijk dan doen wij een aanvullend voorstel voor (groeps) coaching.

In de tijd tussen de trainingsdagen werk je (optioneel) verder aan je persoonlijke vraagstuk, die ontstaat vanuit de afgelopen trainingsdag. Dit kan zijn het opstellen/aanscherpen van een project(management)plan, het houden van een kick-off, een workshop houden met het team of een escalatiegesprek voeren met je opdrachtgever. In de eerstvolgende opleidingsdag reflecteer je samen met de groep op de uitkomst van jouw stap!

 • Een uitgebreid programma is hier binnenkort [link] te downloaden.

Stap 3:   Borging (optioneel)

Iedere deelnemer kan indien gewenst 3 x 1 uur online project coaching krijgen. Je bereidt een coachingsuur voor door te reflecteren op je ontwikkeling tijdens en voortgang van je vraagstuk. Het doel is om tot een afgerond vraagstuk te komen dat in jouw praktijk is doorgevoerd op een manier die jouw als professional naar een hoger niveau heeft gebracht.

Deze uren zijn niet inbegrepen bij de prijs van de opleiding. Wil je gebruik willen maken van deze aanvullende of andere vorm van begeleiding? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Gecertificeerde trainers

Al onze opleidingen worden verzorgd en/of begeleid door onze professionele gecertificeerde trainers.

Welk certificaat krijg ik?

Bewijs van Deelname

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een Bewijs van Deelname.

 Na afloop van de training:

 • Heb je kennis van en geoefend met alle belangrijke project tools en templates;
 • Heb je inzicht gekregen in de belangrijkste (gedrags)competenties van een effectieve projectleider;
 • Heb je geoefend met deze competenties en deze toegepast op jouw project(situatie);
 • Kun je zelfstandig projecten managen als projectleider of projectmanager;
 • En heb je de basis gelegd voor eventuele certificering op IPMA D en PRINCE2® Foundation.

Een goede projectmanager word je in de praktijk….

Het volgen en afronden van de opleiding is een goede eerste stap, maar maakt je nog geen succesvolle projectmanager. Dat word je door de dagelijkse toepassing in de praktijk! En dat is vaak de echte uitdaging! Wij helpen je graag op weg en ondersteunen je bij de eerste stappen.

Vul – via onderstaande button – je gegevens in en wij nemen contact met je op om de  mogelijkheden te bespreken!

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Praktijkgericht Projectmanagement opleiding?

De opleiding kost € 1.795,-  (excl. btw), inclusief:

 • De opleidingsmaterialen en literatuur;
 • Gebruik van de helpdesk;
 • Het arrangement;
 • Bewijs van deelname.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

 

 

Veelgestelde vragen

Wat is de opleiding Praktijkgericht Projectmanagement?

De opleiding Praktijkgericht Projectmanagement is ontworpen om professionals te helpen succesvol te zijn in het uitvoeren van projecten. Deelnemers ontwikkelen op een diepgaande, maar altijd praktische manier de vaardigheden die nodig zijn om projecten effectief te managen. Deze training besteedt specifieke aandacht aan zowel vaktechnische als gedragscompetenties, en verkent de raakvlakken met programmamanagement, Agile werken, Scrum en Lean. In deze opleiding leren deelnemers de fijne kneepjes van het vak, met ook aandacht voor verandermanagement.

Wat kan je na de Praktijkgericht Projectmanagement opleiding?

Deze opleiding biedt een solide basis voor iedereen die zich wil verdiepen in Praktijkgericht Projectmanagement. Na het voltooien van deze opleiding heb je kennis van en inzicht in de belangrijkste technieken en gedragscompetenties om succesvol en efficiënt een project te leiden. Daarnaast heb je de theoretische basis geleerd om de certificering op IPMA DenPRINCE2® Foundation te halen.

Ik kan geen geschikte data vinden, wat nu?

Wil je de Praktijkgericht Projectmanagement opleiding volgen, maar je hebt geen geschikte data of locatie gevonden? Geen probleem, neem contact met ons op om een geschikte oplossing te vinden. Dit kan telefonisch door ons te bellen op 070 512 31 44  of via de mail: info@mkpc.nl.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Voor wie is deze training geschikt?

 • (Senior) projectleiders / -managers die hun kennis en inzicht willen verdiepen en willen leren van mede-cursisten
 • Lean Six Sigma Belts die verbeterprojecten op een projectmatige willen leren uitvoeren
 • Verandermanagers die projecten opzetten om veranderingen te implementeren
 • Medewerkers die in projecten werken of ondersteunen in de uitvoering van projecten

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij een opleiding van MKPC zijn de lunch, versnaperingen, lesmateriaal inbegrepen en natuurlijk een bewijs van deelname.

Waar verzorgt MKPC Praktijkgericht Projectmanagement opleidingen?

Wij verzorgen opleidingen door heel Nederland. Zo hebben wij momenteel opleidingslocaties in Groningen, Arnhem, Roermond, Eindhoven, Breda, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle & Amsterdam.

Op welke manieren kan ik de opleiding volgen?

Deze opleiding is ook beschikbaar als:

Wat houdt de Praktijkgericht Projectmanagement opleiding in?

Geen project is hetzelfde. ‘Robuuste’ projectmanagers hebben niet alleen kennis, maar ook inzicht en ervaring en weten dit te vertalen naar elke projectsituatie. Zij gaan uit van essenties van projectmanagement, Agile/Scrum werken en Lean.

Ze zijn zich bewust van eigen rol, kunnen reflecteren op hun eigen handelen, kunnen waar nodig gedrag en inzet aanpassen en kunnen daardoor effectief zijn. Vanuit deze gedachte trainen wij mensen.

Je werkt niet alleen aan jouw vaktechnische competenties zoals projectorganisatie, planning, beheersing en risico’s, maar ook aan gedragscompetenties als leiderschap, communicatie en teamvorming. Tijdens de training is er volop ruimte voor het inbrengen en bespreken van eigen casuïstiek, waar vervolgens het lesmateriaal aan gekoppeld wordt. Dat maakt de opleiding levendig en voorbeelden herkenbaar voor de deelnemers.

Wat kun je na de Lean Six Sigma Green Belt opleiding?

De deelnemers hebben na deze opleiding kennis van en inzicht in de belangrijkste competenties van projectmanagement en agile werken. Daarnaast worden zij begeleid om dit toe te passen op hun eigen projecten. Van en met elkaar leren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De doelgroep voor de training Praktijkgericht Projectmanagement:

 • (Senior) projectleiders- en managers die hun kennis en inzicht willen verdiepen en willen leren van mede-cursisten;
 • Verandermanagers die projecten opzetten om veranderingen te implementeren;
 • Lean Six Sigma Belts die meer kennis en inzicht willen in de projectmatige kant van Lean Six Sigma-verbetertrajecten.
 • Medewerkers die in projecten werken of ondersteunen in de uitvoering van projecten

Wat is de duur van deze opleiding?

De training bestaat uit 3 opleidingsdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

In welke vormen kan je deze Projectmanagement opleiding volgen?

Deze opleiding is klassikaal te volgen op een van onze trainingslocaties door heel Nederland.

Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

In de komende periode wordt Praktijkgericht Projectmanagement gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

18

sep

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

6

nov

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen