Praktijkgericht Projectmanagement

Praktijkgericht Projectmanagement is een praktische, verdiepende projectmanagementtraining op de belangrijkste competenties die je nodig hebt om projecten effectief te managen. De training bevat zowel vaktechnische componenten als gedragscompetenties en legt de link met programmamanagement, Agile werken, Scrum en Lean Six Sigma. De training is gebaseerd op het IPMA (International Project Management Association) competentiemodel.

Direct inschrijven Vrijblijvende optie nemen

Geen project is hetzelfde. ‘Robuuste’ projectmanagers hebben niet alleen kennis, maar ook inzicht en ervaring en weten dit te vertalen naar elke projectsituatie. Zij gaan uit van essenties van projectmanagement, Agile/Scrum werken en Lean.

Ze zijn zich bewust van eigen rol, kunnen reflecteren op hun eigen handelen, kunnen waar nodig gedrag en inzet aanpassen en kunnen daardoor effectief zijn. Vanuit deze gedachte trainen wij mensen.

Je werkt niet alleen aan jouw vaktechnische competenties zoals projectorganisatie, planning, beheersing en risico’s, maar ook aan gedragscompetenties als leiderschap, communicatie en teamvorming. Tijdens de training is er volop ruimte voor het inbrengen en bespreken van eigen casuïstiek, waar vervolgens het lesmateriaal aan gekoppeld wordt. Dat maakt de opleiding levendig en voorbeelden herkenbaar voor de deelnemers.

De deelnemers hebben na deze opleiding kennis van en inzicht in de belangrijkste competenties van projectmanagement en agile werken. Daarnaast worden zij begeleid om dit toe te passen op hun eigen projecten. Van en met elkaar leren is hierbij een belangrijk uitgangspunt.

Doelgroep

De doelgroep voor de training Praktijkgericht Projectmanagement:

  • (Senior) projectleiders- en managers die hun kennis en inzicht willen verdiepen en willen leren van mede-cursisten;
  • Verandermanagers die projecten opzetten om veranderingen te implementeren;
  • Lean Six Sigma Belts die meer kennis en inzicht willen in de projectmatige kant van Lean Six Sigma-verbetertrajecten.
  • Medewerkers die in projecten werken of ondersteunen in de uitvoering van projecten

Duur van de opleiding
De training Praktijkgericht Projectmanagement wordt gegeven van 9.00 uur tot 17.00 uur.