Lean Green Belt zelfstudie

Met de Lean Green Belt zelfstudie word je in eigen tijd en tempo Lean Green Belt op het hoogste niveau! Leer op interactieve wijze hoe je Lean toepast in je eigen werk of project. Met deze zelfstudie ontwikkel je je als professional én voer je direct aansprekende verbeteringen door in eigen werk!

  • Internationaal certificeringsniveau
  • Studeren in eigen tijd en tempo
  • Voor een scherp gesteld budget
  • Nu ook een Online Verkort variant beschikbaar! Uniek in Nederland
  • Ook beschikbaar als dagopleiding
 • MBO+ / HBO niveau
 • 60-80 studie-uur
 • Individueel
 • Zelfstudie
€825,- (excl. btw)
InschrijvenBel een adviseur

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Lean Green Belt Zelfstudie in?

In de Lean Green Belt zelfstudie leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook hoe je verbeteringen doorvoert met de medewerkers in jouw organisatie.

De zelfstudie combineert op afwisselende wijze de theorie met tientallen opdrachten en volgt de stappen die noodzakelijk zijn bij het optimaliseren van processen. Je leert de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

Met deze zelfstudie leert je hoe je direct ingrijpende verbeteringen realiseert door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig is in allerlei soorten processen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze zelfstudie is uitermate geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean Green Belt te worden. De Lean Green Belt is ook geschikt voor medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean verbeterprojecten. Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze zelfstudie?

Deze Lean Green Belt Zelfstudie bestaat uit 60 tot 80 studie uren.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

Naast de Lean Green Belt zelfstudie is een klassikale Lean Green Belt opleiding beschikbaar, maar ook de door ons speciaal ontwikkelde online opleiding en online verkort training.

Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

Ervaringen van klanten

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Lean Green Belt Zelfstudie?

In de Lean Green Belt zelfstudie behandelen we de basis van Lean, waaronder de achtergrond en historie van Lean en Six Sigma en het House of Toyota. Daarnaast doorgronden we wat processen zijn, wanneer, welk Lean project kan worden gestart en hoe je die start vormgeeft. En je leert een proces op verschillende manieren in beeld te brengen.

Uiteraard staat het meten en analyseren van het proces en het ontwikkelen van verbeteringen centraal. Ook besteden we aandacht aan het implementeren en borgen van die verbeteringen en leer je hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie. Zowel de organisatie- als menskant van veranderen komen hier ruim aan bod!

Je oefent met een alle belangrijke Lean en veranderkundige technieken en past deze toe in een rijke hoeveelheid aan opdrachten en casussen in het zelfstudie werkboek.

Wat kun je na de opleiding en certificering?

Na de zelfstudie kan je zelfstandig een Lean verbeterproject starten en tot een aantoonbaar succes maken. Je kan de verschillende tools en technieken toepassen en de theorie vertalen naar je eigen werk- of projectomgeving. Na deze opleiding begrijp je de impact van veranderingen op medewerkers en de organisatie en ken je de voordelen om het eigen werk steeds verder te verbeteren.

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Green Belt Certificaat

Je wordt conform de eisen van het IIBLC® (International Independent Board for Lean®) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Green Belt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Nederlandstalig Lean Green Belt examen (€  172,50 excl. btw)

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Green Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 80 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Het online examen wordt afgenomen op 14 locaties door heel Nederland en kan je doen op elke werkdag van de week (soms ook op een zaterdag) op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Examenvoorbereiding (Gratis)

Bij inschrijving voor het online theorie-examen mag je ook gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Daar meld je je apart voor aan via de examenagenda.

Praktijkcertificering (€  230,- excl. btw)

Wil je ook Certified Lean Green Belt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering. Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je! Om je in te schrijven voor de praktijkcertificering maak je ook gebruik van de examenagenda.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Lean Green Belt Zelfstudie?

De opleidingsprijs is € 825,- (excl. btw), inclusief:

 • Het Nederlandstalige theorieboek Lean Green Belt;
 • Het Nederlandstalige werkboek Lean Green Belt;
 • De bijbehorende literatuur;
 • 1 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Schrijf jij je samen met een collega of vriend in, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze zelfstudie volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Green Belt training?

Een Lean Green Belt-training is een beroepsopleiding gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean methodologieën. Deze training is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties. Deelnemers leren hoe ze Lean-principes kunnen toepassen om processen te analyseren, identificeren van problemen, verbeteringen door te voeren en resultaten te behouden.

Wat is het niveau van een Lean Green Belt opleiding

Een Lean Green Belt-opleiding is doorgaans gericht op een gemiddeld niveau van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean. Over het algemeen vereist een Green Belt-certificering een diepgaand begrip van Lean-methodologieën en de mogelijkheid om deze methoden effectief toe te passen in de praktijk.

Wat kan je na de Lean Green Belt opleiding?

Na het voltooien van een Lean Green Belt-opleiding en certificering ben je gekwalificeerd om Lean-methodologieën toe te passen in projectmanagement, procesverbetering en kwaliteitsmanagement binnen organisaties. Je kunt efficiëntie verbeteren, verspilling verminderen en projectdoelstellingen behalen. Deze certificering biedt ook goede carrièremogelijkheden in diverse sectoren.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Green Belt vs. Black Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteed je ongeveer 20% van je tijd aan het ontdekken van problemen, implementeren van oplossingen en het optimaliseren van processen. Er is dus genoeg ruimte over voor andere werkzaamheden. Een Black Belt besteedt daarentegen meer tijd aan Lean Six Sigma omdat je bezig bent met complexere problemen en de leiding neemt over meerdere verbeterprojecten. Green Belts zijn gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling en daarom komen de verantwoordelijkheden overeen met die van een projectmanager. Black Belts hebben meer verantwoordelijkheden en nemen een leidinggevende rol op zich.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis? 

Ja, dat is mogelijk. Om de Lean Green Belt opleiding te volgen is er geen andere opleiding vereist. De opleiding begint aan de basis en gaat steeds dieper in de materie.

Wat is er allemaal bij deze zelfstudie inbegrepen?

 • Het Nederlandstalige theorieboek Lean Green Belt;
 • Het Nederlandstalige werkboek Lean Green Belt;
 • De bijbehorende literatuur;
 • 1 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Hoe moet ik mij opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Wat houdt de Lean Green Belt Zelfstudie in?

In de Lean Green Belt zelfstudie leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook hoe je verbeteringen doorvoert met de medewerkers in jouw organisatie.

De zelfstudie combineert op afwisselende wijze de theorie met tientallen opdrachten en volgt de stappen die noodzakelijk zijn bij het optimaliseren van processen. Je leert de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

Met deze zelfstudie leert je hoe je direct ingrijpende verbeteringen realiseert door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig is in allerlei soorten processen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze zelfstudie is uitermate geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean Green Belt te worden. De Lean Green Belt is ook geschikt voor medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean verbeterprojecten. Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze zelfstudie?

Deze Lean Green Belt Zelfstudie bestaat uit 60 tot 80 studie uren.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

Naast de Lean Green Belt zelfstudie is een klassikale Lean Green Belt opleiding beschikbaar, maar ook de door ons speciaal ontwikkelde online opleiding en online verkort training.

Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

Ervaringen van klanten

Wat zeggen onze klanten? springest rating

Inschrijven

De deelnemers kunnen de Lean Green Belt zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 60 en 80 uur bedraagt.

 

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen