Lean Orange Belt opleiding

Met de Lean Orange Belt opleiding word je op een interactieve manier Lean Orange Belt! Leer hoe je Lean toepast in je eigen werk of project. Wij leren je daartoe de belangrijkste tools en technieken!

 • Leer de basisbeginselen van Lean
 • Interactieve training met veel praktijkcasussen
 • Gecertificeerde trainers
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • MBO+ niveau
 • 2 dagen
 • 6-10 deelnemers
 • Klassikaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Lean Orange Belt opleiding in?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers de werkwijze van Lean toe te passen en ervaar je wat het betekent om in een Lean verbeterproject te werken. Je maakt kennis met de essentie van Lean en het belang van verbetermanagement.

 • Hoe wordt een Lean verbeterproject aangepakt?
 • Wie spelen in een verbeterproject een belangrijke rol?
 • Wat levert het je als medewerker of manager op als deze methodiek in je organisatie wordt ingevoerd?
 • En, waar dien je rekening mee te houden bij het invoeren?

In een aansprekende afwisseling tussen theorie, praktische oefeningen en de simulatiegame krijg je antwoord op deze en nog vele andere vragen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Lean Orange Belt opleiding is bedoeld voor mensen die de eerste stappen willen zetten in het werken met Lean of (binnenkort) in hun eigen organisatie te maken krijgen met Lean. Bijvoorbeeld omdat ze betrokken zijn bij een Lean verbeterproject, een klein verbeterproject gaan leiden of manager zijn en een goede gesprekspartner willen zijn. Om aan deze opleiding mee te doen is geen vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze opleiding?

De Lean Orange Belt opleiding wordt gegeven op twee aaneengesloten opleidingsdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

Deze opleiding is klassikaal te volgen op een van onze trainingslocaties door heel Nederland.

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Lean Orange Belt opleiding?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je onder begeleiding van ervaren trainers de Lean-methodologie toepassen. Je leert de essentie van Lean en ontdekt de voordelen voor zowel medewerkers als managers. De training biedt een mix van theorie en spelsimulaties.

Wat kun je na de Lean Orange Belt opleiding en certificering?

Na afloop van de Lean Orange Belt opleiding heb je op een interactieve manier een concreet beeld van de mogelijkheden om processen te verbeteren en wat de voordelen zijn om de eigen werkzaamheden (steeds verder) te verbeteren. Bovendien ervaar en leer je hoe je de basis technieken van Lean kunt toepassen en vertalen naar je eigen werk of project.

Hoe ziet het programma eruit?

Dag 1: Introductie op Lean
Je leert wat processen zijn en wat de achtergrond is van Lean. Ook maak je kennis met de Lean filosofie en leer je wanneer en hoe je een Lean verbeterproject start. We sluiten de dag af met de eerste twee Lean concepten: het creëren van klantwaarde en het proces tekenen.

Dag 2: Lean in de praktijk
Deze interactieve dag pas je Lean technieken toe in een gesimuleerd proces en brengt zo het geleerde in de praktijk. Je leert technieken om het proces te verbeteren en ‘flow’ in het proces te krijgen. We eindigen met het borgen van de verbeteringen.

Gecertificeerde trainers

Al onze opleidingen worden verzorgd en/of begeleid door onze professionele gecertificeerde trainers.

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Orange Belt Certificaat

Je wordt opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Orange Belt. Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Orange Belt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Nederlandstalig Lean Orange Belt examen (€ 77,50 excl. btw)
Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Orange Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 30 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Lean Orange Belt opleiding?

De Lean Orange Belt opleiding kost € 785,- (excl. btw), inclusief:

 • Het Lean Orange Belt werkboek;
 • Het arrangement;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het Bewijs van Deelname;

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Orange Belt training?

Een Lean Orange Belt-training is een professionele opleiding die zich richt op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden in Lean-methodologieën. Ontworpen voor professionals die betrokken zijn bij procesverbeteringsinitiatieven, leert deze training deelnemers hoe ze Lean-principes kunnen toepassen om processen te analyseren, problemen te identificeren, verbeteringen door te voeren en resultaten te behouden.

Wat is het niveau van een Lean Orange Belt opleiding?

Een Lean Orange Belt-opleiding richt zich over het algemeen op een basiskennis en vaardigheden niveau in Lean. Het behalen van een Orange Belt-certificering vereist een goed begrip van Lean-methodologieën en de bekwaamheid om deze methoden toe te passen in de praktijk.

Wat kan je na de Lean Orange Belt opleiding?

Na het afronden van een Lean Orange Belt-opleiding en het behalen van de certificering, ben je gekwalificeerd om Lean toe te passen en kun je bijdragen aan verbeterprojecten binnen een organisatie. Je bent bekwaam in het toepassen van fundamentele Lean-principes in projectmanagement, procesverbetering en kwaliteitsmanagement. Deze certificering biedt ook goede carrièremogelijkheden in diverse sectoren.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Ik kan geen geschikte data vinden, wat nu?

Wil je de Lean Orange Belt opleiding volgen, maar je hebt geen geschikte data of locatie gevonden? Geen probleem, neem contact met ons op om een geschikte oplossing te vinden. Dit kan telefonisch door ons te bellen op 070 512 31 44  of via de mail: info@mkpc.nl.

Orange Belt vs. Green Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Het verschil tussen een Lean Orange Belt en een Lean Green Belt ligt in de mate van betrokkenheid en diepgang in Lean-methodologieën. Een Orange Belt biedt een basisintroductie tot Lean, terwijl een Green Belt een gevorderder begrip biedt en meer betrokkenheid vereist bij het leiden van Lean-projecten. De keuze hangt af van je huidige kennisniveau en je professionele doelen. Zie hier meer informatie over de Lean Green Belt opleiding.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis? 

Ja, dat is mogelijk. Om de Lean Orange Belt opleiding te volgen is er geen andere opleiding vereist. De opleiding begint aan de basis en gaat steeds dieper in de materie.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij een opleiding van MKPC zijn de lunch, versnaperingen, lesmateriaal en literatuur inbegrepen. Daarnaast natuurlijk ook een bewijs van deelname.

Waar verzorgt MKPC Lean (Six Sigma) trainingen?

Wij verzorgen opleidingen door heel Nederland. Zo hebben wij momenteel opleidingslocaties in Groningen, Arnhem, Roermond, Eindhoven, Breda, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle & Amsterdam

Hoe moet ik mij opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Op welke manieren kan ik de opleiding volgen?

Deze opleiding is ook beschikbaar als:

Wat houdt de Lean Orange Belt opleiding in?

Tijdens de Lean Orange Belt training leer je onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers de werkwijze van Lean toe te passen en ervaar je wat het betekent om in een Lean verbeterproject te werken. Je maakt kennis met de essentie van Lean en het belang van verbetermanagement.

 • Hoe wordt een Lean verbeterproject aangepakt?
 • Wie spelen in een verbeterproject een belangrijke rol?
 • Wat levert het je als medewerker of manager op als deze methodiek in je organisatie wordt ingevoerd?
 • En, waar dien je rekening mee te houden bij het invoeren?

In een aansprekende afwisseling tussen theorie, praktische oefeningen en de simulatiegame krijg je antwoord op deze en nog vele andere vragen.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Lean Orange Belt opleiding is bedoeld voor mensen die de eerste stappen willen zetten in het werken met Lean of (binnenkort) in hun eigen organisatie te maken krijgen met Lean. Bijvoorbeeld omdat ze betrokken zijn bij een Lean verbeterproject, een klein verbeterproject gaan leiden of manager zijn en een goede gesprekspartner willen zijn. Om aan deze opleiding mee te doen is geen vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze opleiding?

De Lean Orange Belt opleiding wordt gegeven op twee aaneengesloten opleidingsdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

Deze opleiding is klassikaal te volgen op een van onze trainingslocaties door heel Nederland.

Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

In de komende periode wordt de Lean Orange Belt opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

26

sep

Zoetermeer tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 9 plaatsen

11

nov

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

12

dec

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen