GreenBelt-2-BlackBelt Bootcamp

Al het denk-/werkniveau van een GreenBelt en nu versneld BlackBelt worden? Met deze Bootcamp haal je in 1 week het hoogst haalbare niveau binnen Lean Six Sigma!

Juist als je in korte tijd een volwaardig BlackBelt wilt worden, is dit de opleiding waar je voor kiest. Met focus en in een aantrekkelijk tempo leer op interactieve wijze hoe je Lean Six Sigma toepast in je eigen werk of project en zet een volgende stap in je professionele ontwikkeling!

 • Scherpste prijs om BlackBelt te worden
 • In slechts 1 week ben je klaar
 • Kwalitatief hoogwaardige opleiding
 • Door heel Nederland gegeven
 • Ook als een volledige dagopleiding of zelfstudie

Overzicht

In deze Bootcamp leer je in 1 week op internationaal erkend niveau alle relevante theorie over Lean Six Sigma en ontwikkel je de juiste vaardigheden en competenties om de methoden en technieken zelfstandig en blijvend succesvol toe te passen in je eigen verbeterprojecten.

De Bootcamp is een intensieve leervorm. Daarom zorgen wij voor veel afwisseling en interactie met je medecursisten en de trainer en, door de vele opdrachten tijdens de lesdagen, voor een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk. Zo leer je van elkaar en oefen je tijdens de opleiding direct met het toepassen van de geleerde kennis.

Doelgroep
Als BlackBelt voer je de grotere Lean Six Sigma verbeterprojecten uit, begeleid je de betrokken GreenBelts en ben je gesprekspartner voor het management. Deze opleiding is daarom interessant voor projectleiders en consultants met een (toekomstige) voortrekkersrol in de Lean Six Sigma organisatie.

Deze Bootcamp wordt gegeven op HBO niveau, waarvoor een GreenBelt denk- en werkniveau nodig is. Deze Bootcamp is een versnelde, intensievere vorm van de 8-daagse GreenBelt-2-BlackBelt opleiding.

Versneld BlackBelt worden, maar nog niet eerder een relevante GreenBelt opleiding afgerond? Kies dan de volledige BlackBelt Bootcamp. Daarin wordt ook de lesstof van de GreenBelt opleiding behandeld!

Wat kun je na de opleiding?
In deze opleiding ligt het accent vooral op de Six Sigma methode, om aan de hand van data en (toegepaste) statistiek de juiste analyses te maken. hierdoor ben je in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren, te analyseren en te verbeteren. Waardoor een hogere kwaliteit en productiviteit wordt gehaald, met lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid tot gevolg!

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 

Programma


Na deze opleiding ben je opgeleid tot het internationaal erkende niveau van Lean Six Sigma BlackBelt volgens de eisen van het ASQ. Je bent daarmee in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren en op te lossen. Je bent tevens in staat verbeterprojecten en veranderprojecten daadkrachtig te managen, waardoor processen beter presteren en een hogere kwaliteit en productiviteit halen. Dit vertaalt zich in lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid.

In deze Bootcamp creëren wij een leeromgeving waarin je – onder begeleiding van professionele trainers – het geleerde direct kan toepassen en oefenen. Wij wisselen sterk af tussen theorie en praktijk en maken veelvuldig gebruik van interactie en opdrachten.

Onderdeel van deze opleiding is het werken en oefenen met statistische analyses, waarvoor je tijdens de opleiding Excel en MiniTab 16, 17 of 18 nodig hebt.

In 1 week klaar   (5 dagen)
Na een introductie op de (toegepaste) statistiek en MiniTab, leer je een valide meting opzetten en de procesprestatie vaststellen. Vervolgens leer je grafische en data-analyses maken om de echte oorzaken van het procesprobleem te vinden.

Zodra de oorzaken bekend zijn, leer je verbeteringen te modellen met een experimenten. En natuurlijk leer je ook verbeteringen blijvend te implementeren en te borgen. Zodat continu leren en verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Een klein deel van de lesstof bestudeer je zelf aan de hand van de Nederlandstalige Lean Six Sigma boeken die horen bij deze opleidingsvariant.

Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma BlackBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je Certified Lean Six Sigma BlackBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met je praktijkcertificering.Bij inschrijving voor je examen mag je gratis mee doen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig BlackBelt examen  (€  199,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  295,- excl. btw)
Hiervoor heb je 2 verbeterprojecten succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

De GreenBelt-2-BlackBelt Bootcamp start iedere maand, steeds op verschillende plaatsen in Nederland. Er start er dus altijd één bij jou in de buurt!

 

Agenda

10 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5
10 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Amsterdam
Beschikbaarheid: 5
10 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Eindhoven
Beschikbaarheid: 5
10 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Zwolle
Beschikbaarheid: 5
02 apr
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 2
11 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
11 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Arnhem
Beschikbaarheid: 5
11 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Eindhoven
Beschikbaarheid: 6
25 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6
06 jul
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
06 jul
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Zwolle
Beschikbaarheid: 6

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij geven opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 2.150,- (excl. btw), inclusief:

 • De Lean Six Sigma BlackBelt werkboeken;
 • Het unieke Nederlandstalige Lean Six Sigma BlackBelt theorieboek;
 • Het arrangement;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het Bewijs van Deelname;
 • 2 uur praktijkbegeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.