Maak kennis met een manier van werken waar je klanten, je bedrijf en jezelf blij van worden.

Six Sigma Module

In de tweedaagse Six Sigma Module opleiding,  leren we je op verschillende manieren met data aan de slag te gaan en daarmee de grondoorzaken voor het falen van je proces, wat blijkt uit ontevreden klanten of slechte bedrijfsresultaten, te ontdekken. Dit als basis voor gerichte verbetering(en). Niet voor niets is het gezegde in Nederland: ‘Meten is Weten’. In de training passen we statistiek toe en gebruiken we software van Minitab als hulpmiddel.

 • HBO niveau
 • 2 Dagen
 • 7-12 deelnemers
 • Klassikaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Six Sigma Module in?

De Module Six Sigma gaat over weten door meten. Over veranderen op basis van cijfers en feiten. Want dat is Lean Six Sigma: de kracht van het getal. In twee aaneengesloten dagen leer je aan de hand van de zogenaamde DMAIC-structuur het proces met data-analyse te verbeteren en optimaliseren. Daarbij merken we op dat Lean Six Sigma niet alleen op statistiek leunt maar ook andere ‘tools’ bevat.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Ook voor jou? De Module Six Sigma is geschikt voor iedereen die meer van Six Sigma wil weten en/of alvast een bodem wil leggen op het gebied van statistiek en Six Sigma ter voorbereiding op de Lean Six Sigma Black Belt.

Heb je een vooropleiding nodig?

Om zinvol aan de Six Sigma Green Belt mee te kunnen doen heb je eerder een Lean Green Belt opleiding afgerond.

Wat is de duur van deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit twee dagen training.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

De Six Sigma Green Belt opleiding is beschikbaar als klassikale opleiding.

Ervaringen van klanten

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van de Six Sigma Module?

In de Six Sigma module besteden we veel aandacht aan de werkwijze van Six Sigma. Aan de hand van de DMAIC-structuur leer je het proces met data-analyse te verbeter en optimaliseren. We besteden aandacht aan het meten en analyseren van het proces om de echte grondoorzaken te vinden. Zodat je met gerichte verbeteringen en een juiste implementatie aansprekende resultaten haalt. Ten slotte leer je het nieuwe proces te borgen en hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie, waar continu verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Wat kun je na deze opleiding?

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen. Je weet de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

 • Processen meetbaar te maken
 • Metingen op te zetten
 • Data op waarde te schatten
 • Oplossingen te ontwikkelen
 • Visueel management op te zetten
 • Met behulp van Lean Six Sigma een onderbouwing geven van de met de verandering bereikte resultaten

Deze module is de ideale aanloop naar de Lean Six Sigma Black Belt opleiding.

Hoe ziet het programma eruit?

Leerblok  (2 dagen)
In dit blok besteden we veel aandacht aan de werkwijze van Six Sigma. Aan de hand van de DMAIC-structuur leer je het proces met data-analyse te verbeter en optimaliseren.

Gecertificeerde trainers

Al onze opleidingen worden verzorgd en/of begeleid door onze professionele gecertificeerde trainers.

 

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Six Sigma Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Green Belt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Nederlandstalig Lean Six Sigma Green Belt examen (€  190,- excl. btw)

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma Green Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 100 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Het online examen wordt afgenomen op 14 locaties door heel Nederland en kan je doen op elke werkdag van de week (soms ook op een zaterdag) op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Examenvoorbereiding (Gratis)

Bij inschrijving voor het online theorie-examen mag je ook gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Daar meld je je apart voor aan via de examenagenda.

Praktijkcertificering (€  255,- excl. btw)

Wil je ook Certified Lean Six Sigma Green Belt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering. Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je! Om je in te schrijven voor de praktijkcertificering maak je ook gebruik van de examenagenda.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Six Sigma module?

De opleidingsprijs is € 925,- (excl. btw), inclusief:

 • Het arrangement;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het Bewijs van Deelname;

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Six Sigma training?

Een Lean Six Sigma training is een beroepsopleiding gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma-methodologieën. Deze training is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties. Deelnemers leren hoe ze Lean-principes en Six Sigma-tools kunnen toepassen om processen te analyseren, identificeren van problemen, verbeteringen door te voeren en resultaten te behouden.

Wat is het niveau van deze opleiding?

Deze opleiding is doorgaans gericht op een gemiddeld tot gevorderd niveau van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma. Over het algemeen vereist een Green Belt-certificering een diepgaand begrip van Lean Six Sigma-methodologieën en de mogelijkheid om deze methoden effectief toe te passen in de praktijk.

Wat kan je na de Lean Six Sigma opleiding?

Na het voltooien van de opleiding en certificering zijn deelnemers uitgerust met een scala aan vaardigheden en kennis die hen in staat stellen om effectief bij te dragen aan procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties.

Deze certificering biedt ook goede carrièremogelijkheden in diverse sectoren. Met een Green Belt certificering kunnen professionals waardevolle bijdragen leveren aan continue verbetering en kwaliteitsmanagement, waardoor ze aantrekkelijke kandidaten worden voor functies als procesverbeteringsconsultant, kwaliteitsmanager en operationeel manager.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Ik kan geen geschikte data vinden, wat nu?

Wil je de Six Sigma Module volgen, maar je hebt geen geschikte data of locatie gevonden? Geen probleem, neem contact met ons op om een geschikte oplossing te vinden. Dit kan telefonisch door ons te bellen op 070 512 31 44  of via de mail: info@mkpc.nl.

Green Belt vs. Black Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteed je ongeveer 20% van je tijd aan het ontdekken van problemen, implementeren van oplossingen en het optimaliseren van processen. Er is dus genoeg ruimte over voor andere werkzaamheden. Een Black Belt besteedt daarentegen meer tijd aan Lean Six Sigma omdat je bezig bent met complexere problemen en de leiding neemt over meerdere verbeterprojecten. Green Belts zijn gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling en daarom komen de verantwoordelijkheden overeen met die van een projectmanager. Black Belts hebben meer verantwoordelijkheden en nemen een leidinggevende rol op zich.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis? 

Nee, om zinvol aan de Six Sigma Green Belt mee te kunnen doen heb je eerder een Lean Green Belt opleiding afgerond.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij een opleiding van MKPC zijn de lunch, versnaperingen, lesmateriaal en literatuur inbegrepen en natuurlijk een bewijs van deelname.

Waar verzorgt MKPC Lean Six Sigma opleidingen?

Wij verzorgen opleidingen door heel Nederland. Zo hebben wij momenteel opleidingslocaties in Groningen, Arnhem, Roermond, Eindhoven, Breda, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle & Amsterdam

Hoe moet ik mij opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Wat houdt de Six Sigma Module in?

De Module Six Sigma gaat over weten door meten. Over veranderen op basis van cijfers en feiten. Want dat is Lean Six Sigma: de kracht van het getal. In twee aaneengesloten dagen leer je aan de hand van de zogenaamde DMAIC-structuur het proces met data-analyse te verbeteren en optimaliseren. Daarbij merken we op dat Lean Six Sigma niet alleen op statistiek leunt maar ook andere ‘tools’ bevat.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Ook voor jou? De Module Six Sigma is geschikt voor iedereen die meer van Six Sigma wil weten en/of alvast een bodem wil leggen op het gebied van statistiek en Six Sigma ter voorbereiding op de Lean Six Sigma Black Belt.

Heb je een vooropleiding nodig?

Om zinvol aan de Six Sigma Green Belt mee te kunnen doen heb je eerder een Lean Green Belt opleiding afgerond.

Wat is de duur van deze opleiding?

Deze opleiding bestaat uit twee dagen training.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

De Six Sigma Green Belt opleiding is beschikbaar als klassikale opleiding.

Ervaringen van klanten

Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

In de komende periode wordt de Lean Six Sigma Green Belt opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

17

jul

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 2 plaatsen

9

sep

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

7

okt

Eindhoven tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

10

okt

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

17

okt

Zwolle tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

4

nov

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

18

nov

Breda tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

25

nov

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

2

dec

Groningen tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

12

dec

Eindhoven tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

19

dec

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

13

jan

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen

16

jan

Maastricht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 10 plaatsen
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen