GreenBelt-2-BlackBelt zelfstudie

Met de zelfstudie GreenBelt-2-BlackBelt word je in eigen tijd en tempo opgeleid tot op het internationaal erkende niveau van een BlackBelt in Lean én Six Sigma!

Op interactieve wijze leer je de technieken van Lean Six Sigma, ontwikkel je je als professional naar een hoger niveau én kan je direct aansprekende verbeteringen doorvoeren in je eigen werk!

Overzicht

Je hebt al een GreenBelt denk-/werkniveau en bent enthousiast om de volgende stap te zetten om het hoogste niveau professional te worden binnen Lean Six Sigma?

Dan is de GreenBelt-2-BlackBelt zelfstudie van MKPC een uitgelezen kans. Want dat is namelijk de opleiding die verder gaat, waar je als GreenBelt bent geëindigd!

Doelgroep
Deze zelfstudie is uitermate geschikt voor projectleiders en consultants die BlackBelt willen worden en de discipline kunnen opbrengen om dit in eigen tijd en tempo te doen.

Dit is een opleiding op HBO niveau. Voor een goede aansluiting op de lesstof is een GreenBelt denk-werkniveau nodig.

BlackBelt worden, maar nog niet eerder een relevante GreenBelt opleiding afgerond? Kies dan de volledige BlackBelt zelfstudie. Daarin wordt ook de lesstof van de GreenBelt opleiding behandeld!

Wat kun je na de opleiding?
Na deze opleiding ben je opgeleid tot het internationaal erkende niveau van Lean Six Sigma BlackBelt volgens de eisen van het ASQ. Je bent daarmee in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren en op te lossen.

Je bent tevens in staat verbeterprojecten en veranderprojecten daadkrachtig te managen, waardoor processen beter presteren en een hogere kwaliteit en productiviteit halen. Dit vertaalt zich in lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s de zelfstudie doen? Wij kunnen dit centraal voor jouw bedrijf regelen. Kijk voor meer informatie voor de incompany mogelijkheden.

Programma


Omdat ieder theorieblok voorzien is van vele opdrachten uit het meegeleverde werkboek, ervaar je in deze zelfstudie veel interactie en afwisseling tussen theorie en praktijk. 

Voor een deel van de opdrachten werk en oefen je met het maken van statistische analyses, waarvoor je tijdens de opleiding Excel en MiniTab 16, 17 of 18 nodig hebt.

Inhoud op hoofdlijn
Na een introductie op de (toegepaste) statistiek en MiniTab, leer je een valide meting opzetten en de procesprestatie vaststellen. Vervolgens leer je grafische en data-analyses maken om de echte oorzaken van het procesprobleem te vinden.

Zodra de oorzaken bekend zijn, leer je verbeteringen te modellen met een experimenten. En natuurlijk leer je ook verbeteringen blijvend te implementeren en te borgen. Zodat continu leren en verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma BlackBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je Certified Lean Six Sigma BlackBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met je praktijkcertificering.Bij inschrijving voor je examen mag je gratis mee doen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig BlackBelt examen  (€  199,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  295,- excl. btw)
Hiervoor heb je 2 verbeterprojecten succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

Deelnemers aan de GreenBelt-2-BlackBelt zelfstudie leren in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving.

De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 100 en 120 uur bedraagt.

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij geven opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 1.450,- (excl. btw), inclusief:

  • De Nederlandstalige theorieboeken Lean Six Sigma BlackBelt;
  • Het Nederlandstalige werkboek Lean Six Sigma BlackBelt;
  • De bijbehorende literatuur;
  • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Schrijf je je samen met een collega of vriend in, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s de zelfstudie doen? Wij kunnen dit centraal voor jouw bedrijf regelen. Kijk voor meer informatie voor de incompany mogelijkheden.