MKPC’s meest populaire opleiding

Lean Green Belt

Met deze opleiding word je Lean Green Belt op het hoogste niveau! Leer op interactieve wijze hoe je Lean toepast in je eigen werk of project. Deze opleiding geeft je de kans jezelf verder te ontwikkelen als professional én direct aansprekende verbeteringen door te voeren in eigen werk!

 • Internationaal certificeringsniveau
 • Opleidingslocaties door heel Nederland
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Gecertificeerde trainers
 • Ook beschikbaar als zelfstudie
 • MBO+ / HBO
 • 5 Dagen
 • 6-10 deelnemers
 • Klassikaal

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Lean Green Belt opleiding in?

Tijdens de Lean Green Belt training leer je onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers de methoden om inefficiënties in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen met behulp van de concepten van Lean. Daarbij leer je ook hoe je verbeteringen doorvoert met de medewerkers in je organisatie.

Onze Lean Green Belt opleiding kent een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk. Door middel van veel herkenbare opdrachten en casuïstiek oefen je de theorie meteen in de praktijk. Tijdens de opleiding werk je in een simulatiegame met de andere deelnemers in een (fictief) proces. Je leert zo direct hoe je ingrijpende verbeteringen realiseert door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig is in allerlei soorten processen.

Lean GreenBelt informatiebrochure

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Lean Green Belt opleiding is geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die een voortrekkersrol hebben of krijgen in Lean verbeterprojecten. Deze opleiding is ook bedoeld voor medewerkers die te maken krijgen met verbeterprojecten en daar een rol in (willen) spelen. Om aan deze opleiding mee te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze Green Belt opleiding?

Deze opleiding bestaat uit vijf dagen training, verdeeld in twee leerblokken.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

 • Vijf dagen in twee leerblokken: De Lean Green Belt opleiding kan je volgen in twee leerblokken van 2 en 3 dagen, met tussen de leerblokken 3 weken.
 • Vijfdaagse Bootcamp: Of je kiest voor de Bootcamp versie van 5 aaneengesloten werkdagen.

Beide varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

 

Ervaringen van klanten

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Lean Green Belt opleiding?

Of je nu kiest voor de Lean Green Belt opleiding in twee gesplitste leerblokken of voor de Bootcamp met 5 aaneengesloten werkdagen, het programma is identiek. Dat geldt ook voor het niveau tot waar je wordt opgeleid.

Wat kun je na de Lean Green Belt opleiding en certificering?

Na de opleiding en certificering ben je in staat om zelfstandig een Lean project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen. Je weet de verschillende tools en technieken toe te passen in je eigen werk of project. Ook ken je de voordelen om je eigen werk steeds verder te verbeteren.

Na deze opleiding weet je ook wat de impact van verandering op medewerkers en de organisatie is en weet je daarop effectief in te spelen. Je ervaart tijdens verschillende opdrachten namelijk de kracht van samenwerking en de weerstand die kan ontstaan om veranderingen door te voeren. En wordt onvermijdelijk duidelijk dat een goed resultaat (= een verbeterd proces) alleen te realiseren is door de juiste inhoudelijke aanpak te combineren met een goede samenwerking binnen het team!

Hoe ziet het programma eruit?

Leerblok 1   (2 dagen)

Je leert tijdens leerblok 1 van de Lean Green Belt opleiding de basis en essentie van Lean en Six Sigma. Lean werken is Lean Doen (de technieken) én Lean Zijn (de juiste mindset)! We leren je hoe je effectief het juiste verbeterproject start.

Leerblok 2   (3 dagen)

Tijdens leerblok 2 van de Lean Green Belt opleiding leer je het meten, analyseren en verbeteren van processen. Je oefent met vooral Lean en veranderkundige technieken en past deze direct toe in een miniproject tijdens de simulatie.

Gecertificeerde trainers

Al onze opleidingen worden verzorgd en/of begeleid door onze professionele gecertificeerde trainers.

 

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Green Belt Certificaat

Je wordt conform de eisen van het IIBLC® (International Independent Board for Lean®) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Green Belt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Nederlandstalig Lean Green Belt examen (€  172,50 excl. btw)

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Green Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 80 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Het online examen wordt afgenomen op 14 locaties door heel Nederland en kan je doen op elke werkdag van de week (soms ook op een zaterdag) op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Examenvoorbereiding (Gratis)

Bij inschrijving voor het online theorie-examen mag je ook gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Daar meld je je apart voor aan via de examenagenda.

Praktijkcertificering (€  230,- excl. btw)

Wil je ook Certified Lean Green Belt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering. Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je! Om je in te schrijven voor de praktijkcertificering maak je ook gebruik van de examenagenda.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Lean Green Belt opleiding?

De opleidingsprijs is € 2.150,- (excl. btw), inclusief:

 • De Lean Green Belt werkboeken;
 • Het Unieke Nederlandstalige Lean Green Belt boek;
 • Het arrangement;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het Bewijs van Deelname;
 • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren.

Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

 

Deze opleiding incompany

Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden.

Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Green Belt training?

Een Lean Green Belt-training is een beroepsopleiding gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean methodologieën. Deze training is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties. Deelnemers leren hoe ze Lean-principes kunnen toepassen om processen te analyseren, identificeren van problemen, verbeteringen door te voeren en resultaten te behouden.

Wat is het niveau van een Lean Green Belt opleiding

Een Lean Green Belt-opleiding is doorgaans gericht op een gemiddeld niveau van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean. Over het algemeen vereist een Green Belt-certificering een diepgaand begrip van Lean-methodologieën en de mogelijkheid om deze methoden effectief toe te passen in de praktijk.

Wat kan je na de Lean Green Belt opleiding?

Na het voltooien van een Lean Green Belt-opleiding en certificering ben je gekwalificeerd om Lean-methodologieën toe te passen in projectmanagement, procesverbetering en kwaliteitsmanagement binnen organisaties. Je kunt efficiëntie verbeteren, verspilling verminderen en projectdoelstellingen behalen. Deze certificering biedt ook goede carrièremogelijkheden in diverse sectoren.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Ik kan geen geschikte data vinden, wat nu?

Wil je de Lean Green Belt opleiding volgen, maar je hebt geen geschikte data of locatie gevonden? Geen probleem, neem contact met ons op om een geschikte oplossing te vinden. Dit kan telefonisch door ons te bellen op 070 512 31 44  of via de mail: info@mkpc.nl.

Green Belt vs. Black Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteed je ongeveer 20% van je tijd aan het ontdekken van problemen, implementeren van oplossingen en het optimaliseren van processen. Er is dus genoeg ruimte over voor andere werkzaamheden. Een Black Belt besteedt daarentegen meer tijd aan Lean Six Sigma omdat je bezig bent met complexere problemen en de leiding neemt over meerdere verbeterprojecten. Green Belts zijn gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling en daarom komen de verantwoordelijkheden overeen met die van een projectmanager. Black Belts hebben meer verantwoordelijkheden en nemen een leidinggevende rol op zich.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis? 

Ja, dat is mogelijk. Om de Lean Green Belt opleiding te volgen is er geen andere opleiding vereist. De opleiding begint aan de basis en gaat steeds dieper in de materie.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Bij een opleiding van MKPC zijn de lunch, versnaperingen, lesmateriaal en literatuur inbegrepen. Daarnaast is ook 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts inbegrepen en natuurlijk een bewijs van deelname.

Waar verzorgt MKPC Lean Green Belt trainingen?

Wij verzorgen opleidingen door heel Nederland. Zo hebben wij momenteel opleidingslocaties in Groningen, Arnhem, Roermond, Eindhoven, Breda, Zoetermeer, Utrecht, Zwolle & Amsterdam

Hoe moet ik mij opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Wat houdt de Lean Green Belt opleiding in?

Tijdens de Lean Green Belt training leer je onder begeleiding van onze gecertificeerde trainers de methoden om inefficiënties in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen met behulp van de concepten van Lean. Daarbij leer je ook hoe je verbeteringen doorvoert met de medewerkers in je organisatie.

Onze Lean Green Belt opleiding kent een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk. Door middel van veel herkenbare opdrachten en casuïstiek oefen je de theorie meteen in de praktijk. Tijdens de opleiding werk je in een simulatiegame met de andere deelnemers in een (fictief) proces. Je leert zo direct hoe je ingrijpende verbeteringen realiseert door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig is in allerlei soorten processen.

Lean GreenBelt informatiebrochure

Voor wie is deze opleiding geschikt?

De Lean Green Belt opleiding is geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die een voortrekkersrol hebben of krijgen in Lean verbeterprojecten. Deze opleiding is ook bedoeld voor medewerkers die te maken krijgen met verbeterprojecten en daar een rol in (willen) spelen. Om aan deze opleiding mee te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze Green Belt opleiding?

Deze opleiding bestaat uit vijf dagen training, verdeeld in twee leerblokken.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

 • Vijf dagen in twee leerblokken: De Lean Green Belt opleiding kan je volgen in twee leerblokken van 2 en 3 dagen, met tussen de leerblokken 3 weken.
 • Vijfdaagse Bootcamp: Of je kiest voor de Bootcamp versie van 5 aaneengesloten werkdagen.

Beide varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

 

Ervaringen van klanten

Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

In de komende periode wordt de Lean Green Belt opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

27

mei

Arnhem tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

3

jun

Roermond tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: VOL!

6

jun

Zoetermeer tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 8 plaatsen

10

jun

Breda tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

17

jun

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

20

jun

Eindhoven tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

27

jun

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

19

aug

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

5

sep

Eindhoven tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 11 plaatsen

12

sep

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

16

sep

Zwolle tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

19

sep

Zoetermeer tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

23

sep

Arnhem tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

30

sep

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

9

okt

Breda tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

21

okt

Groningen tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

23

okt

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

31

okt

Eindhoven tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

7

nov

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

14

nov

Zoetermeer tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

18

nov

Zwolle tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

28

nov

Amsterdam tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

2

dec

Maastricht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen

5

dec

Utrecht tijd: 09:00 - 17:00 beschikbaar: 12 plaatsen
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test
 • Hidden
  Dit veld toont tijdelijk ter test

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen