Leidinggeven aan Lean

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met Lean Six Sigma. Leer in deze boeiende opleiding hoe je als verantwoordelijke grip krijgt op leidinggeven aan een Lean organisatie. En creëer met je medewerkers en business partners een win-win-situatie voor de lange termijn!

 • Werken aan je persoonlijke ontwikkeling
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
 • Laat Lean Six Sigma optimaal renderen!
 • 2 uur gratis coaching-on-the-job

Overzicht

De belangrijkste uitdaging van de Lean manager is het borgen van de Lean filosofie en werkwijze in de organisatie. Er juist daarop ligt de nadruk in deze opleiding. Het gaat er immers om Lean echt werkend te krijgen! Op een manier waarin alle betrokkenen het ‘continu verbeteren’ van de processen en het ‘continu leren’ van elkaar als vanzelfsprekend ervaren!

Niet (alleen) het proces staat centraal, maar juist ook de medewerkers die het werk doen en een centrale rol spelen in het succes van de verandering. Het is aan de manager hieraan op een effectieve wijze leiding aan te geven!

Als jij een actieve bijdrage wilt leveren aan het doorvoeren van een blijvend succesvolle Lean organisatie, is de opleiding ‘Leidinggeven aan Lean’ voor jou een uitgelezen kans!

Doelgroep
Deze opleiding, op HBO denk- en werkniveau, is vooral bedoeld voor leidinggevenden en senior projectleiders die werkzaam zijn in een functie waarin de werkwijze van Lean in organisaties is of wordt geïmplementeerd.

Om aan deze opleiding mee te doen is enige kennis van Lean handig, maar geen voorwaarde. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Wat kun je na de opleiding?
In deze managementtraining maak je kennis met de principes van Lean Six Sigma en de meest effectieve manier van leidinggeven (rolinvulling) in een organisatie waarin ‘continu leren’ en ‘continu verbeteren’ het uitgangspunt is. Deze opleiding verheldert de competenties en vaardigheden die de moderne, eigentijdse manager nodig heeft en helpt je bij je ontwikkeling als Lean leidinggevende.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 

Programma

In deze opleiding wordt theorie en praktijk sterk afgewisseld in een aantrekkelijk, interactief programma. De opleiding is een interessante mix van verschillende werkvormen, zoals rollenspellen, zelfstudie, kennisoverdracht, discussie en het ontwikkelen van vaardigheden.

 

De opleiding Leidinggeven aan Lean is een meerdaagse opleiding, verspreid over circa 3-4 maanden, bestaande uit:

 • 1 dag theorie, gecombineerd met groepsopdrachten
 • 4 losse dagdelen, waarin de voortgang van de eigen casus wordt gedeeld en besproken. Op deze dagdelen worden ook steeds nieuwe delen van de theorie overgebracht en groepsopdrachten uitgevoerd.

De studiebelasting bestaat uit het bestuderen van de verstrekte literatuur en het toepassen van de aangereikte theorie in je eigen praktijk, door middel van een casus. Dit zal in totaal – naast de opleidingsdagen – circa 8 uur in beslag nemen.

Certificaat

Na afloop van de opleiding ontvang je het ‘Bewijs van Deelname’ van deze opleiding.


Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het certificaat Certified Lean Manager. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen (40 electronische meerkeuzevragen) en het uitwerken en aan de examencommissie presenteren van een casus uit je eigen praktijk.

 

Je slaagt als je voor het theorie-examen tenminste 70% correct hebt beantwoord en als de examencommissie, aan wie je de praktijkcasus in 30 minuten presenteert, ten minste een 7,0 als eindcijfer geeft.

De examenkosten bedragen € 245,00 (excl. btw).

Data & Locaties

In de komende periode wordt de opleiding Leidinggeven aan Lean gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Vraag bij onze Midoffice – via het contactformulier – naar de mogelijkheden.

 

Evenementen op aanvraag via 070 - 512 31 44

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 1.295,- (excl. btw), inclusief:

 • Het werkboek ‘Lean managers’;
 • De bijbehorende literatuur;
 • Het arrangement;
 • Het Bewijs van Deelname;
 • 2 uur coaching-on-the-job.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


button algemene voorwaarden

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.