Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie

Met deze hoogwaardige zelfstudie word je in eigen tijd en tempo GreenBelt in Lean én Six Sigma. Je wordt opgeleid tot op internationaal certificeringsniveau! Op interactieve wijze leer je de technieken van Lean Six Sigma, ontwikkel je je als professional naar een hoger niveau én kan je direct aansprekende verbeteringen doorvoeren in je eigen werk!

  • Voor een scherp gesteld budget
  • Internationaal certificeringsniveau
  • Studeren in eigen tijd en tempo
  • Ook beschikbaar als dagopleiding

Overzicht

In deze zelfstudie wordt stap voor stap, in de volgorde van een echt verbeterproject, de theorie afgewisseld met tientallen opdrachten. Je leert hierdoor de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar je eigen werk of project.

Je leert alle Lean Six Sigma methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook om de verbeteringen door te voeren met de medewerkers in jouw organisatie.

Zo leer je de impact van veranderingen op de medewerkers en de organisatie en ontdekt je de voordelen om het werk (steeds verder) te verbeteren.

Doelgroep
Deze zelfstudie is een must voor projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean Six Sigma GreenBelt te worden. De Lean Six Sigma GreenBelt is ook geschikt voor leidinggevenden en medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean Six Sigma verbeterprojecten.

Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat kun je na de opleiding?
Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen. Je weet de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze zelfstudie doen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 

Programma

In deze zelfstudie behandelen we de basis van Lean en Six Sigma en leer je wanneer je welk Lean Six Sigma verbeterproject het beste kan worden opgestart. Ook leer je hoe je die start vormgeeft en hoe je op verschillende manieren een proces in beeld te brengt.

Zeker in het Six Sigma deel besteden we aandacht aan het meten en analyseren van het proces om de echte grondoorzaken te vinden. Zodat je met gerichte verbeteringen en een juiste implementatie aansprekende resultaten haalt. Ten slotte leer je het nieuwe proces te borgen en hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie, waar continu verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Gedurende deze zelfstudie oefen je met een alle belangrijke Lean en veranderkundige technieken en past deze toe in een rijke hoeveelheid aan opdrachten en casussen in het zelfstudie werkboek.

Vul de Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie aan met de Lean Praktijkdag
Op deze dag word je met andere deelnemers in een professionele simulatie uitgedaagd een niet presterend proces te verbeteren volgens de concepten van Lean en de DMAIC-aanpak van Six Sigma. Een enerverende dag, waarin de inhoud van proces verbeteren en de uitdaging om als team samen te werken echt van papier af komen.

Klik hier voor meer informatie.

Certificaat

Met deze zelfstudie word je conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma GreenBelt.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je Certified Lean Six Sigma GreenBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met je praktijkcertificering.


Bij inschrijving voor je examen mag je gratis mee doen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig GreenBelt examen  (€  167,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  225,00 excl. btw)
Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

De deelnemers kunnen de Lean GreenBelt zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 80 en 100 uur bedraagt.

 

Wil je aanvullend op de Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie meedoen aan de Lean Praktijkdag, dan vind je hieronder de eerstvolgende data waarvoor je je kan inschrijven.

Evenementen op aanvraag via 070 - 512 31 44

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De Lean Six Sigma GreenBelt zelfstudie kost € 995,- (excl. btw), inclusief

  • Het Nederlandstalige theorieboek Lean Six Sigma GreenBelt;
  • Het Nederlandstalige werkboek Lean Six Sigma GreenBelt;
  • De bijbehorende literatuur;
  • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Schrijf je je samen met een collega of vriend in, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze zelfstudie doen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.