Lean Six Sigma Green Belt zelfstudie

Met deze hoogwaardige zelfstudie word je in eigen tijd en tempo Green Belt in Lean én Six Sigma. Je wordt opgeleid tot op internationaal certificeringsniveau! Op interactieve wijze leer je de technieken van Lean Six Sigma, ontwikkel je je als professional naar een hoger niveau én kan je direct aansprekende verbeteringen doorvoeren in je eigen werk!

 • Voor een scherp gesteld budget
 • Internationaal certificeringsniveau
 • Studeren in eigen tijd en tempo
 • Nu ook een Zelfstudie Online Verkort variant beschikbaar! Uniek in Nederland
 • Ook beschikbaar als dagopleiding
 • HBO niveau
 • 80-100 studie-uur
 • Individueel
 • Zelfstudie
€995,- (excl. btw)
InschrijvenBel een adviseur

Wat leer ik in deze opleiding?

Wat houdt de Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie in?

In deze zelfstudie wordt stap voor stap, in de volgorde van een echt verbeterproject, de theorie afgewisseld met tientallen opdrachten. Je leert hierdoor de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar je eigen werk of project.

Je leert alle Lean Six Sigma methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook om de verbeteringen door te voeren met de medewerkers in jouw organisatie.

Zo leer je de impact van veranderingen op de medewerkers en de organisatie en ontdekt je de voordelen om het werk (steeds verder) te verbeteren.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze zelfstudie is een must voor projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean Six Sigma Green Belt te worden. De Lean Six Sigma Green Belt is ook geschikt voor leidinggevenden en medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean Six Sigma verbeterprojecten.

Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze zelfstudie?

De Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie bestaat uit 80 tot 100 studie uren.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

De LSS Green Belt opleiding is beschikbaar in diverse vormen. Zoals een klassikale opleiding, maar ook als door ons speciaal ontwikkelde Lean Six Sigma Green Belt online training (inclusief de online verkort versie).

Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

Ervaringen van klanten

Hoe ziet het programma eruit?

Wat kun je verwachten van onze Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie?

In deze zelfstudie behandelen we de basis van Lean en Six Sigma en leer je wanneer je welk Lean Six Sigma verbeterproject het beste kan worden opgestart. Ook leer je hoe je die start vormgeeft en hoe je op verschillende manieren een proces in beeld te brengt.

Zeker in het Six Sigma deel besteden we aandacht aan het meten en analyseren van het proces om de echte grondoorzaken te vinden. Zodat je met gerichte verbeteringen en een juiste implementatie aansprekende resultaten haalt. Ten slotte leer je het nieuwe proces te borgen en hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie, waar continu verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Gedurende deze zelfstudie oefen je met een alle belangrijke Lean en veranderkundige technieken en past deze toe in een rijke hoeveelheid aan opdrachten en casussen in het zelfstudie werkboek.

Wat kun je na de opleiding en certificering?

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig een Lean Six Sigma project te starten en tot een aantoonbaar succesvol einde te brengen. Je weet de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

Welk certificaat krijg ik?

Internationaal Lean Six Sigma Green Belt Certificaat

Met deze zelfstudie word je conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma Green Belt.

Nederlandstalig Lean Six Sigma Green Belt examen (€  190,- excl. btw)

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma Green Belt certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het online theorie-examen. Dit online examen bestaat uit 100 multiplechoicevragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Het online examen wordt afgenomen op 14 locaties door heel Nederland en kan je doen op elke werkdag van de week (soms ook op een zaterdag) op een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Examenvoorbereiding (Gratis)

Bij inschrijving voor het online theorie-examen mag je ook gratis meedoen aan de examenvoorbereiding. Daar meld je je apart voor aan via de examenagenda.

Praktijkcertificering (€  255,- excl. btw)

Wil je ook Certified Lean Six Sigma Green Belt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering. Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je! Om je in te schrijven voor de praktijkcertificering maak je ook gebruik van de examenagenda.

Wat zijn de kosten?

Wat kost de Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie?

De Lean Six Sigma Green Belt zelfstudie kost € 995,- (excl. btw), inclusief

 • Het Nederlandstalige theorieboek Lean Six Sigma Green Belt;
 • Het Nederlandstalige werkboek Lean Six Sigma Green Belt;
 • De bijbehorende literatuur;
 • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Schrijf je je samen met een collega of vriend in, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.

MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 


MKPC als opleider

MKPC biedt opleidingen en consultancydiensten aan voor professionals die resultaat- én mensgericht willen verbeteren door middel van Lean Six Sigma en Agile Scrum. Door heel Nederland verzorgen wij Lean en Lean Six Sigma opleidingen, waaronder Lean Six Sigma Green– en Lean Six Sigma Black Belt trainingen. Daarnaast bieden wij Scrum Agile en Professionele Vaardigheden trainingen aan.

Met MKPC haal je het beste uit jezelf en je organisatie.

 

Veelgestelde vragen

Wat is een Lean Six Sigma Green Belt training?

Een Lean Six Sigma Green Belt-training is een beroepsopleiding gericht op het ontwikkelen van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma-methodologieën. Deze training is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties. Deelnemers leren hoe ze Lean-principes en Six Sigma-tools kunnen toepassen om processen te analyseren, identificeren van problemen, verbeteringen door te voeren en resultaten te behouden.

Wat is het niveau van een Lean Six Sigma Green Belt opleiding

Een Lean Six Sigma Green Belt-opleiding is doorgaans gericht op een gemiddeld tot gevorderd niveau van kennis en vaardigheden op het gebied van Lean Six Sigma. Over het algemeen vereist een Green Belt-certificering een diepgaand begrip van Lean Six Sigma-methodologieën en de mogelijkheid om deze methoden effectief toe te passen in de praktijk.

Wat kan je na de Lean Six Sigma Green Belt opleiding?

Na het voltooien van een Lean Six Sigma Green Belt-opleiding en certificering zijn deelnemers uitgerust met een scala aan vaardigheden en kennis die hen in staat stellen om effectief bij te dragen aan procesverbeteringsinitiatieven binnen organisaties.

Deze certificering biedt ook goede carrièremogelijkheden in diverse sectoren. Met een Green Belt-certificering kunnen professionals waardevolle bijdragen leveren aan continue verbetering en kwaliteitsmanagement, waardoor ze aantrekkelijke kandidaten worden voor functies als procesverbeteringsconsultant, kwaliteitsmanager en operationeel manager.

Lean vs. Lean Six Sigma, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Lean richt zich op het elimineren van verspilling om efficiëntie te verhogen, terwijl Lean Six Sigma zich richt op het verminderen van zowel verspilling als variatie in processen. Als je op zoek bent naar een meer holistische benadering van procesverbetering met een focus op kwaliteitsverbetering, is Lean Six Sigma wellicht de beste keuze. Als je vooral efficiëntie wilt vergroten, kan Lean voldoende zijn.

Green Belt vs. Black Belt, wat is het verschil en wat is voor mij de beste keuze?

Als Green Belt besteed je ongeveer 20% van je tijd aan het ontdekken van problemen, implementeren van oplossingen en het optimaliseren van processen. Er is dus genoeg ruimte over voor andere werkzaamheden. Een Black Belt besteedt daarentegen meer tijd aan Lean Six Sigma omdat je bezig bent met complexere problemen en de leiding neemt over meerdere verbeterprojecten. Green Belts zijn gericht op het oplossen van problemen binnen één afdeling en daarom komen de verantwoordelijkheden overeen met die van een projectmanager. Black Belts hebben meer verantwoordelijkheden en nemen een leidinggevende rol op zich.

Is er de mogelijkheid om een training te volgen in een andere taal?

Op dit moment bieden wij nog geen opleidingen en trainingen aan in een andere taal.

Kan ik mij inschrijven zonder enige voorkennis? 

Ja, dat is mogelijk. Om de Lean Six Sigma Green Belt opleiding te volgen is er geen andere opleiding vereist. De opleiding begint aan de basis en gaat steeds dieper in de materie.

Wat is er allemaal inbegrepen?

 • Het Nederlandstalige theorieboek Lean Six Sigma Green Belt;
 • Het Nederlandstalige werkboek Lean Six Sigma Green Belt;
 • De bijbehorende literatuur;
 • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) Black Belts.

Hoe moet ik mij opgegeven voor het examen?

Je rondt de opleiding af met een certificering. Kijk in onze examenagenda voor de inschrijftermijnen, actuele examendata en de examenvoorbereidingsdata.

Wat houdt de Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie in?

In deze zelfstudie wordt stap voor stap, in de volgorde van een echt verbeterproject, de theorie afgewisseld met tientallen opdrachten. Je leert hierdoor de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar je eigen werk of project.

Je leert alle Lean Six Sigma methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook om de verbeteringen door te voeren met de medewerkers in jouw organisatie.

Zo leer je de impact van veranderingen op de medewerkers en de organisatie en ontdekt je de voordelen om het werk (steeds verder) te verbeteren.

Voor wie is deze opleiding geschikt?

Deze zelfstudie is een must voor projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean Six Sigma Green Belt te worden. De Lean Six Sigma Green Belt is ook geschikt voor leidinggevenden en medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean Six Sigma verbeterprojecten.

Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is de duur van deze zelfstudie?

De Lean Six Sigma Green Belt Zelfstudie bestaat uit 80 tot 100 studie uren.

In welke vormen kan je deze opleiding volgen?

De LSS Green Belt opleiding is beschikbaar in diverse vormen. Zoals een klassikale opleiding, maar ook als door ons speciaal ontwikkelde Lean Six Sigma Green Belt online training (inclusief de online verkort versie).

Alle varianten leiden op tot hetzelfde niveau. Wij denken graag met je mee welke variant jou het beste past!

Ervaringen van klanten

Wat zeggen onze klanten? springest rating
Data & locaties

Inschrijven

De deelnemers kunnen de Lean Six Sigma Green Belt zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 80 en 100 uur bedraagt.

 

Ontdek onze opleidingen!

Ontwikkel je professionele vaardigheden met het trainingsaanbod van MKPC

Bekijk onze opleidingen