Veelgestelde vragen:

Wat is de rol van de Black Belt?

Een voortrekkersrol

De Lean Six Sigma Black Belt neemt een cruciale rol op zich bij het leiden en ondersteunen van verbeterprojecten binnen een bedrijf of organisatie. Hij of zij beschikt over geavanceerde vaardigheden om Lean en Six Sigma tools en technieken effectief toe te passen op complexe projecten.Black Belt vlag

Voor wie is de rol van Black Belt geschikt?

De rol van Black Belt is geschikt voor ervaren professionals die zich willen specialiseren in procesverbetering op een gevorderd niveau. De Lean Six Sigma Black Belt vervult vaak functies als projectleider, consultant, of manager binnen een organisatie en speelt een leidende rol in het verbeteren van processen.

Leiderschap in verbeterprojecten

Als (interne) projectleider of consultant is de Lean Six Sigma Black Belt in staat om complexe verbeterprojecten zelfstandig te initiëren, uit te voeren en tot een succesvol einde te brengen. De Black Belt is verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang en het succes van de verbeterinitiatieven, en speelt daarnaast een actieve rol in het aansturen van het team.

De drijvende kracht achter continu verbeteren

Black Belt image

In de rol van teamleider of leidinggevende fungeert de Lean Six Sigma Black Belt als een inspirator voor het team en fungeert als gesprekspartner voor Green Belts en andere projectleiders binnen de organisatie. Kortom de drijvende kracht achter het ‘continu verbeteren’ op de afdeling.

Verantwoordelijkheden van een Lean Six Sigma Black Belt

De kernverantwoordelijkheden van een Black Belt zijn:

  • Projectleiding & Procesanalyse
  • Gebruik van Lean en Six Sigma tools
  • Teamleiderschap & Communicatie
  • Resultaatgerichtheid & Continue verbetering
  • Mentorschap & coaching van (junior) teamleden / Green Belts

Deze aspecten vormen de essentie van wat een Black Belt doet en zijn van cruciaal belang voor het succesvol uitvoeren van verbeterprojecten en het realiseren van positieve veranderingen binnen een organisatie.

Het belang van Certificering

Lean-Six-Sigma-certificate

Het behalen van een Black Belt-certificering is een waardevolle mijlpaal voor professionals die hun vaardigheden op het gebied van Lean en Six Sigma willen versterken, en vergroot hun waarde voor een organisatie. Bij MKPC leer je alle technieken om als Lean (Six Sigma) Green Belt aan de slag te gaan! 


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL