Lean Six Sigma Black Belt praktijk gecertificeerd!

5 vragen aan Robert Minderhoud

Wij gingen in gesprek met Robert Minderhoud na het behalen van zijn Lean Six Sigma Black Belt Praktijkexamen. Robert heeft de Black Belt zelfstudie gevolgd. Wij waren benieuwd hoe deze studievariant hem is bevallen en wat in zijn ogen de meerwaarde van een praktijkcertificering is.

Bij welke organisatie werk je en wat is je functie binnen dit bedrijf?

“Mijn naam is Robert Minderhoud en ik ben werkzaam bij Verwater Group B.V. in de functie van Business Improvement Consultant. Binnen Verwater hou ik mij bezig met optimalisatie en- digitaliseringsvraagstukken.”

Je hebt gekozen voor de Lean Six Sigma Black Belt Zelfstudie, waarom heb je voor de zelfstudievariant gekozen?

“Ik heb eerder een post-hbo zelfstudie gevolgd, dat beviel mij goed. Wat ik fijn vind van zelfstuderen is dat je zelf invulling kunt geven aan je planning, ik kan studeren wanneer ik wil (in het weekend of doordeweeks) én ik ben niet afhankelijk van een studietempo”, aldus Robert. “Mijn vooropleiding, Master of Science in Business Process Management & IT, heeft raakvlakken met de modellen uit de Black Belt opleiding. Deze herkenbaarheid heeft mij geholpen de stof in een rap tempo op te nemen.”

Hoe is de zelfstudie je bevallen?

“Zelfstuderen bevalt mij erg goed”, zo vertelt Robert. “Voornamelijk de vrijheid die je daarin hebt. De aangeboden hulplijnen zijn ruim voldoende, zowel mail als telefonisch. Bepaalde vraagstukken vond ik wat complexer te doorgronden, maar het was erg fijn dat je hierover kon sparren met een docent. De reactiesnelheid was zeer snel. Als ik een mail stuurde had ik vaak dezelfde dag nog een antwoord! Mede hierdoor heb ik de zelfstudie goed kunnen doorlopen.”

Praktijkcertificering Black Belt Robert Minderhoud

Je bent geslaagd voor je Lean Six Sigma Black Belt theorie-examen en je hebt zojuist de Black Belt praktijkcertificering gedaan. Waarom heb je na het behalen van het theorie- examen gekozen voor de praktijkcertificering?

Robert: “De reden waarom ik voor een praktijkcertificering heb gekozen is omdat ik het belangrijk vind om het geleerde ook in de praktijk toe te kunnen passen. Wat je vaak ziet is dat je de theorie voor je eigen gevoel misschien wel beheerst, maar de vertaalslag naar de werkpraktijk toch vaak anders werkt of uitkomt als hoe je het op voorhand voor ogen hebt. Juist die vertaalslag maakt de opleiding af en laat zien dat je de theorie dermate goed beheerst dat je het ook kan toepassen in de praktijk. Wat volgens mij ook het uiteindelijke doel van het volgen van deze studie is.”

Wat is in jouw ogen de meerwaarde van praktijk gecertificeerd Black Belt zijn?

“Met de praktijkcertificering rond je het Lean Six Sigma Black Belt opleidingstraject volledig af en het geeft je de juiste handvatten om in de praktijk succesvol verbeterprojecten tot een einde te brengen.”


MKPC opleidingen
Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!

MKPC leert en helpt organisaties klantgericht, efficiënt en effectief te werken. Zodat zij het verschil kunnen maken naar hun klanten en medewerkers en in staat zijn optimale bedrijfsresultaten te halen. 

WWW.MKPC.NL / info@mkpc.nl / 070 – 512 31 44