Succesvol voltooien van een

Lean Six Sigma project

Hoe rond je een Lean Six Sigma project succesvol af?

Deze 5 tips helpen bij het voltooien van een Lean Six Sigma project:

Tip 1  – Maak de scope van het project niet de groot of te klein. Een Green- of Black Belt project moet je kunnen uitvoeren in 3 tot 5 maanden.

Tip 2  – De probleemstelling moet SMART en gefocust zijn. Werk daarom in je project aan het verbeteren van één procesprestatie en probeer niet alles in één keer op te lossen.

Tip 3  – Het project moet relevant zijn voor jouw organisatie, dus zorg dat het project aantoonbare (financiële) resultaten oplevert.

Tip 4  – Werk aan een probleem waar draagvlak voor is. Een probleem dat door velen in de organisatie wordt herkend en waarvan zij met regelmaat de negatieve gevolgen ervaren.

Tip 5  – Wees alert op negatieve neveneffecten van jouw project. Het gaat immers om de totale verbetering, niet om sub-optimalisatie.

Zorgvuldig selecteren van projecten is de sleutel tot het halen van aantoonbare, relevante resultaten voor de organisatie waar je werkt. Om succesvol te zijn met Lean Six Sigma breek je een groot vraagstuk op in kleinere, behapbare projecten. Zo kom je stap-voor-stap tot aansprekende resultaten!

Meer over Lean & Resultaat-en mensgericht verbeteren? –> www.mkpc.nl


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL

Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!

Lean / Six Sigma / Scrum / Agile / Masterclasses /Workshops

Opleidingsinstituut MKPC leert en helpt organisaties klantgericht, efficiënt en effectief te werken. Zodat zij het verschil kunnen maken naar hun klanten en medewerkers en in staat zijn optimale bedrijfsresultaten te halen. Wij geloven in voortdurend leren en continu verbeteren met aandacht voor het organisatie- en het individuele belang. Opdat bedrijfsresultaten aantoonbaar verbeteren, de betrokkenheid toeneemt en de medewerkers zich als professional blijven ontwikkelen. In onze ervaring en overtuiging is deze aanpak dé manier om aansprekende resultaten te halen en succesvol te zijn voor organisaties én mensen met wie wij zakendoen. Niet voor niets is onze slogan: resultaat-én mensgericht verbeteren!

Meer informatie –> 070 512 31 44 / info@mkpc.nl