5 vragen aan Ben Smit

Klantervaring online examen

MKPC heeft onlangs online Lean Six Sigma theorie-examens gelanceerd, een grote stap vooruit in de digitalisering van onze examenprocessen!

Vanaf februari 2024 hebben wij het traditionele papieren theorie-examen vervangen met een online variant voor alle Lean (Six Sigma) Green- en Black Belt examens. Als onderdeel van deze nieuwe fase spraken we met een van de eerste examenkandidaten, Ben Smit, om zijn ervaringen van deze overgang te bespreken.

▪️ Ben Smit, kun je kort iets over jezelf vertellen? Welke functie vervul je en bij welk bedrijf werk je?

Ik werk bij de Gemeente Groningen, en vervul de functie van vrachtwagen monteur. Ik wil de Lean Six Sigma methode kunnen toepassen op de werkvloer en kreeg de kans om deze opleiding te volgen. Erg interessant moet ik zeggen!

▪️ Je hebt de Lean Six Sigma Green Belt opleiding bij MKPC gevolgd, hoe is het opleidingstraject geweest, kun je daar iets over vertellen?

Het was fijn les te krijgen van trainer Judith Pol, te midden van mijn collega’s van de gemeente Groningen. Ik heb veel kennis opgedaan, hoewel ik soms een versneld tempo ervoer om alles te kunnen behandelen.

▪️ Als een van onze eerste kandidaten voor een online examen, hoe verliep het inschrijvingsproces voor het online examen? Was de communicatie na het inschrijven duidelijk? Heb je alle benodigde informatie ontvangen?

De inschrijving verliep erg gemakkelijk, en ook de e-mails voor bevestiging en herinneringen waren duidelijk. Mocht je een rekenmachine zijn vergeten, dan is deze ook beschikbaar in de online versie. Je kunt gemakkelijk vragen open laten en later terugkeren nadat je alle vragen hebt beantwoord. Ik had echter verwacht dat ik direct de uitslag zou ontvangen, gezien alle vragen in meerkeuzevorm waren gesteld. De uitslag is binnen 1 week na de examendatum bekend en wordt digitaal verzonden.

Examen afbeelding

▪️ Vertel ons iets meer over de examen locatie. Wat waren de overwegingen bij het kiezen van een van de 14 beschikbare locaties? En hoe verliep de ontvangst op de examen locatie?

De examen locatie is keurig. Ik heb ervoor gekozen om het examen in Groningen af te leggen, aangezien ik daar ook werk. De ontvangst was goed; bij de hoofdingang word je al opgevangen en krijg je duidelijke instructies over waar je moet wachten.

▪️ Wat vond je van de ervaring om een digitaal examen af te leggen in vergelijking met het traditionele papieren examen? 

Het digitaal afleggen van het examen is een verbetering ten opzichte van de papieren versie, het is minder foutgevoelig. Het afleggen van een digitaal examen is niet alleen handig, maar ook goed voor het milieu vanwege het verminderde papiergebruik.

➡️  Lees meer over het online examen in dit artikel: Digitale revolutie bij MKPC


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL