Interview met

Nicky de Roos, trainer én cursist

Nicky de Roos, een bekend gezicht bij MKPC vanwege zijn rol als trainer in Agile/Scrum opleidingen en workshops, is naast zijn werk als trainer ook bezig met een Lean Green Belt opleiding bij MKPC. We vroegen hem: “Hoe bevalt het om een opleiding vanuit twee perspectieven te ervaren?”

Nicky de Roos interviewKun je ons vertellen wie Nicky de Roos is en hoe je de weg hebt afgelegd om Trainer/Coach in Agile/Scrum te worden?

Met meer dan 12 jaar ervaring in diverse functies bij grote banken, heb ik de overstap gemaakt naar het verzorgen van trainingen en coaching op het gebied van Agile en Scrum, naast mijn werk als consultant. Ik heb uitgebreide ervaring in het geven van workshops en cursussen. Ik krijg energie van het helpen van teams en individuen om met een frisse blik naar hun werk te kijken.

Jij bent verantwoordelijk voor de Agile/Scrum trainingen/workshops bij MKPC. Voor wie zijn deze trainingen/workshops bedoeld en hoe zien de trainingsdagen eruit?

De Agile/Scrum workshop is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het Agile en Scrum-framework. In slechts drie uur krijg je inzicht in de kern van het framework en hoe dit jou kan ondersteunen in je dagelijkse werk.

Deze workshop wordt maandelijks gratis online aangeboden via onze website. Daarnaast breiden we ons trainingsaanbod uit, inclusief opleidingen voor Product Owners en Scrum Masters, die landelijk beschikbaar zullen zijn in fysieke vorm. Bedrijven kunnen deze sessies ook intern volgen.

scrum illustratie Nicky de Roos Workshop Agile Scrum   Nicky de Roos Agile Scrum

Heb je specifieke uitdagingen of succesverhalen van deelnemers die je wilt delen?

Wat ik telkens opnieuw inspirerend vind, is wanneer deelnemers tijdens de training interactie met elkaar hebben en elkaar helpen om de stof eigen te maken. Op dat moment begint de theorie echt te leven voor de deelnemers.

Je bent naast het geven van trainingen bij MKPC ook bezig met een Lean Green Belt opleiding bij MKPC. Kun je ons vertellen hoe het is om beide kanten te ervaren?

Ongeveer vijf jaar geleden behaalde ik mijn Lean Green Belt certificaat. Hoewel ik daarna verschillende Yellow Belt workshops heb gegeven, raakte de praktische kant van Lean wat op de achtergrond toen ik me meer ging richten op de raakvlakken tussen business en IT.

Door mijn herhaalde deelname aan de Green Belt opleiding van MKPC trainer Gerard Versluis krijgt de theorie weer nieuw leven, wat ik vervolgens kan integreren in mijn Scrum/Agile trainingen!

 

Meer over Scrum Agile

 


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL

Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!