Opleidingsbudget

Miljarden blijven liggen

Een gemiste kans!

Vol verbazing lazen wij vandaag in het NOS nieuws: “Miljarden blijven liggen – bijna de helft van het scholingsbudget wordt niet uitgegeven!” Uit het artikel blijkt dat jaarlijks meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudget onbenut blijft. Recent onderzoek van werkgeversvereniging AWVN laat zien dat verschillende bedrijven miljarden op de plank hebben liggen voor scholing. Wij beschouwen dit uiteraard als een gemiste kans en vertellen je waarom het cruciaal is om dit onbenutte potentieel te activeren.

Drie belangrijke redenen

🔸Verhoogde Productiviteit:

Onbenut opleidingsbudget betekent onbenut potentieel. Door te investeren in de ontwikkeling van je personeel, verhoog je de vaardigheden en expertise van je medewerkers, wat direct resulteert in een verhoogde productiviteit. Een goed opgeleid team kan efficiënter werken en innovatie stimuleren.

🔸Werkgeluk en Retentie:

Het aanbieden van opleidingsmogelijkheden toont de betrokkenheid van de organisatie bij de professionele groei van haar medewerkers. Dit kan het werkgeluk vergroten, omdat werknemers zich gewaardeerd en gesteund voelen. Voor organisaties kan dit leiden tot een hogere retentie van talent en het voorkomen van het verlies van waardevolle medewerkers aan concurrenten.

🔸 Innovatie en Aanpassingsvermogen:

Opleidingen stimuleren innovatie door medewerkers nieuwe vaardigheden en perspectieven bij te brengen. Dit vergroot het aanpassingsvermogen van zowel individuen als de organisatie als geheel. In een snel veranderende zakelijke omgeving is het vermogen om te innoveren en zich aan te passen van onschatbare waarde.

Kort gezegd is ons advies: blijf investeren in de toekomst van je team en verbeter de inzetbaarheid van je werknemers. Samen bouwen we aan sterke en lerende organisaties!


➡️Investeer in jezelf, jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL