De Lean Praktijkdag

Lean zet mensen in beweging en stimuleert ze los te komen van vast patronen. Lean leert je dat harder werken niet helpt; slimmer werken wel!

In de Lean Praktijkdag leer en ervaar je hoe dit bereikt met de inzet van Lean en de actieve bijdrage van iedere medewerker. Voor een geweldig (team)resultaat!

  • Ervaar de kracht en het succes van Lean
  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding
  • Opleidingslocaties door heel Nederland
  • Speciaal voor GreenBelts die de zelfstudie doen!

Overzicht

Tijdens de Lean Praktijkdag leer je de basisbeginselen van Lean Six Sigma en pas je deze direct toe in een realistische bedrijfssimulatie. De Lean Praktijkdag motiveert om je eigen werkprocessen kritisch te analyseren en te verbeteren. Je ervaart al snel dat harder werken niet helpt. De sleutel tot succes ligt bij goed inzicht krijgen in de werking van het proces en de eigen bijdrage aan het (team)resultaat. En dat ‘procesdenken’ meer brengt dan het traditionele sturen op afdelingsresultaat. De Lean Praktijkdag haalt op deze manier de kern van Lean Six Sigma en Verandermanagement naar voren….

Doelgroep
De Lean Praktijkdag is bij uitstek geschikt als je de Lean (Six Sigma) GreenBelt Zelfstudie doet of hebt gedaan. Met deze praktijkdag combineer je optimaal de geleerde theorie uit de zelfstudie met de praktijk van de Lean Praktijkdag.

De Lean Praktijkdag komt tot zijn recht, als je de Lean (Six Sigma) GreenBelt zelfstudie voor ten minste 80% hebt afgerond.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.
 

 

Programma

Om je het effect en de kracht van Lean te laten ervaren gebruiken we tijdens de opleidingsdag een professionele simulatiegame. Hierin word je uitgedaagd het slecht functionerende proces – als team – te verbeteren, volgens de aanpak van Lean.

De simulatiegame geeft je het idee onderdeel te zijn van een Lean Six Sigma verbeterproject. Het is aan jou de opdracht om het slecht functionerende proces, samen met de andere deelnemers, in 5 stappen te verbeteren tot een soepel lopend proces. Zo doe je niet van echt te onderscheiden ervaring op hoe je een Lean verbeterproject opzet en uitvoert.

 

Wat kun je na de opleiding?
In De Lean Praktijkdag ervaar je de gevolgen van het invoeren van resultaat- en procesgericht werken en welke uitdagingen zich daarbij voordoen. Thema’s die aan bod komen zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, afstemming met de klantorganisatie en efficiënt en effectief werken.

Ook leer je hoe medewerkers actief bij continu verbeteren betrokken worden en hoe je optimaal gebruik maakt van hun kwaliteiten.

Certificaat

Na afloop van De Lean Praktijkdag ontvang je het Bewijs van Deelname.

 

In combinatie met de Lean (Six Sigma) GreenBelt zelfstudie word je opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean (Six Sigma) GreenBelt.

Na afronding van deze zelfstudie, kan je er voor kiezen op te gaan voor het Lean of Lean Six Sigma GreenBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van het bijbehorende theorie-examen.

De mogelijkheid om je te certificeren vind je door op onderstaande button te klikken

 

Data & Locaties

In de komende periode wordt De Lean Praktijkdag gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start er dus altijd een bij jou in de buurt!

 

Agenda

30 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 1
13 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5
23 jun
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De Lean Praktijkdag kost € 225,- (excl. btw), inclusief

  • Het werkboek ‘De Lean Praktijkdag’;
  • Het arrangement;
  • Het Bewijs van Deelname;

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze Praktijkdag volgen? Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.