Veelgestelde vragen:

Wat is de rol van de Green Belt?

Lean vlag

Voortrekkersrol

De Lean Green Belt (LGB) is verantwoordelijk voor het leiden en ondersteunen van verbeterprojecten binnen een bedrijf of organisatie. Hij of zij heeft heeft de juiste vaardigheden om de Lean tools en technieken op het juiste moment en op de juiste manier toe te passen.

Voor wie is het geschikt?

De rol van Green Belt is geschikt voor professionals die zich willen specialiseren in procesverbetering. De LGB werkt vaak als projectleider of vanuit een leidinggevende positie, bijvoorbeeld als (team)manager, binnen een afdeling. De rol is ook geschikt voor medewerkers zijn die te maken krijgen met continu verbeteren, en daar een actieve voortrekkersrol in (willen) spelen.

Leider van verbeterprojecten Lean Green Belt drijvende kracht

Is of wordt een medewerker een (interne) projectleider of consultant, dan is hij of zij als LGB in staat zelfstandig een Lean project te starten én – met de juiste inzet van Lean technieken – tot een succesvol einde te brengen. In deze rol bewaakt de Green Belt de voortgang en het proces van de verbeterinitiatieven, terwijl hij/zij zelf ook direct bijdraagt aan de verbeteringstrajecten.

De drijvende kracht

In de rol van teamleider of leidinggevende is die medewerker vooral de inspirator van het ‘continu verbeteren’ op de afdeling. Tevens gesprekspartner van de Green- en Black Belt projectleiders, die op zijn of haar afdeling verbeterprojecten uitvoeren.

Get certified Lean-Six-Sigma-certificate

Een Green Belt-certificering kan een waardevolle aanvulling zijn op de vaardigheden en kwalificaties van professionals en vergroot hun waarde voor een organisatie. Bij MKPC leer je alle technieken om als Lean (Six Sigma) Green Belt aan de slag te gaan! 

 


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL