Videoverslag van de

Lean Six Sigma Black Belt Game

Precisie is key tijdens de LSS Black Belt Game!

De spanning stijgt onder de cursisten tijdens de interactieve Lean Six Sigma Black Belt game. Met behulp van statistiek (Six Sigma) is het de bedoeling het balletje in het bakje te krijgen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Het levert in ieder geval wel een hoop plezier op en daar doen we het voor.

Bekijk de video:

Wat is Six Sigma? Een korte introductie:

Six Sigma, een methodologie gericht op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, kwam tot leven in de jaren 1980 bij Motorola en heeft sindsdien wereldwijd aan populariteit gewonnen. De benaming “Six Sigma” refereert aan de streven naar slechts 3,4 defecten per miljoen, waarbij variabiliteit wordt verminderd voor verbeterde kwaliteit.

Cursisten die de Lean Six Sigma Black Belt opleiding van MKPC volgen, ervaren Six Sigma in de praktijk door middel van interactieve games. Hierbij worden niet alleen theoretische principes behandeld, maar wordt het geleerde ook meteen toegepast in spelvorm. In deze leeromgeving worden meettechnieken geïntegreerd, waarbij de leus “meten = weten!” centraal staat. Tijdens de game worden de principes van Six Sigma toegepast, waarbij de deelnemers met precisie processen definiëren, nauwgezet meten, analyseren, verbeteren en controleren (DMAIC). Door meetbare resultaten te verkrijgen, leren de cursisten niet alleen de essentie van Six Sigma, maar ervaren ze ook de kracht van data-driven besluitvorming voor continue procesverbetering.

Lean Six Sigma leer je bij MKPC!

Meer over de Lean Six Sigma Black Belt opleiding

 


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL