De Lean Six Sigma BlackBelt

Met de BlackBelt opleiding haal je het hoogst haalbare niveau binnen Lean Six Sigma en word je hiervoor hét aanspreekpunt binnen jouw organisatie!

Leer op een boeiende manier hoe je Lean én Six Sigma toepast in je eigen werk of project en haal direct aansprekende resultaten voor jezelf en je bedrijf.

  • Hoogste niveau en kwaliteit opleiding
  • Tegen een scherpe prijs
  • Opleidingslocaties door heel Nederland
  • Ook beschikbaar als Bootcamp of zelfstudie

Overzicht

In onze BlackBelt opleiding leer je op internationaal erkend niveau alle relevante theorie over Lean Six Sigma. Je leert de juiste vaardigheden en competenties te ontwikkelen om de methoden en technieken zelfstandig en blijvend succesvol toe te passen in je eigen verbeterprojecten.

Wij houden van afwisseling, dus in deze opleiding heb je veel interactie met je medecursisten en de docent. En ervaar je een sterke afwisseling tussen theorie en praktijk, door de vele opdrachten tijdens de lesdagen. Zo leer je van onze professionele trainers en oefen je tijdens de opleiding direct met het toepassen van de geleerde kennis.

Doelgroep
De BlackBelt opleiding is bedoeld voor projectleiders en consultants met een (toekomstige) voortrekkersrol in de Lean Six Sigma organisatie. In deze rol voer je de grotere Lean Six Sigma verbeterprojecten uit, begeleid je de betrokken GreenBelts en ben je gesprekspartner voor het management.

Dit is een opleiding op HBO niveau, waar geen specifieke vooropleiding voor vereist is.

BlackBelt worden en eerder al een relevante GreenBelt opleiding afgerond? Kies dan de GreenBelt-2-BlackBelt opleiding. Die gaat verder waar de GreenBelt opleiding is geëindigd!

Wat kun je na de opleiding?
Na de opleiding kun je zelfstandig de grotere Lean Six Sigma project opstarten, uitvoeren én tot een aantoonbaar succes brengen. Met inzet van Lean en Six Sigma technieken ben je in staat procesproblemen efficiënt en gestructureerd te identificeren, te analyseren en te verbeteren. Waardoor een hogere kwaliteit en productiviteit wordt gehaald, met lagere kosten voor het bedrijf en hogere klanttevredenheid tot gevolg!

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.

 

Programma


Tijdens de Lean Six Sigma BlackBelt opleiding creëren wij een leeromgeving waarin je – onder begeleiding van professionele trainers – het geleerde direct kan toepassen en oefenen. Wij wisselen sterk af tussen theorie en praktijk en maken veelvuldig gebruik van interactie en opdrachten.

 

Onderdeel van deze opleiding is het werken en oefenen met statistische analyses, waarvoor je tijdens de opleiding Excel en MiniTab 16, 17 of 18 nodig hebt.

Leerblok 1   (2 dagen)
Je leert de basis en essentie van Lean en Six Sigma. Lean werken is Lean Doen (de technieken) én Lean Zijn (de juiste mindset)! We leren je hoe je effectief het juiste verbeterproject start.

Leerblok 2   (3 dagen)
We leren je het meten, analyseren en verbeteren van processen. Je oefent met vooral Lean en veranderkundige technieken en past deze direct toe in een miniproject tijdens de simulatie.

Leerblok 3   (2 dagen)
Je maakt kennis met de werkwijze van Six Sigma. Aan de hand van de DMAIC-structuur leer je het proces met data-analyse te verbeter en optimaliseren.

Leerblok 4   (2 dagen)
Na een verdieping op de statistiek en MiniTab, leer je een eerste analyse te maken van het proces. De verschillende projectmethoden en –tools komen aanbod, alsmede de competenties die je als een echte BlackBelt nodig hebt.

Leerblok 5   (2 dagen)
Meten is weten. In dit blok leer je hoe je een betrouwbare meting opzet en uitvoert. En hoe je je meetsysteem valideert, opdat je op een zuivere manier je procesprestatie kan vaststellen.

Leerblok 6   (2 dagen)
Van probleem naar oorzaak naar oplossing. In dit blok leer je met behulp van (toegepaste!) statistiek de echte oorzaken van het falende proces te achterhalen. Op interactieve wijze komt de theorie tot leven en lukt het jou om de data en statistiek voor je te laten werken!

Leerblok 7   (2 dagen)
Nu de oorzaken bekend zijn, leer je verbeteringen te ontwikkelen. Zowel met Lean Solutions, als met statistische experimenten en modellen. Natuurlijk leer je ook verbeteringen blijvend te implementeren en te borgen. Zodat continu leren en verbeteren vanzelfsprekend wordt!

Certificaat

Je wordt conform de eisen van het ASQ® (American Society for Quality) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean Six Sigma BlackBelt.

Na afloop van de opleiding ontvang je het Bewijs van Deelname.

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean Six Sigma BlackBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je Certified Lean Six Sigma BlackBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met je praktijkcertificering.Bij inschrijving voor je examen mag je gratis mee doen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig BlackBelt examen  (€  199,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  295,- excl. btw)
Hiervoor heb je 2 verbeterprojecten succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

  De Lean Six Sigma BlackBelt opleiding wordt regelmatig gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

 

Agenda

10 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Arnhem
Beschikbaarheid: 6
12 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
26 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6
20 apr
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 5.650,- (excl. btw), inclusief:

  • De Lean Six Sigma BlackBelt werkboeken;
  • Het unieke Nederlandstalige Lean Six Sigma BlackBelt theorieboek;
  • Het arrangement;
  • De bijbehorende literatuur;
  • Het Bewijs van Deelname;
  • 4 uur praktijkbegeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Kom je samen met een collega of vriend naar dezelfde training, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze opleiding volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.