In-company bij Kenonz

Training Agile Scrum

Wat brengt MKPC met de training Agile Scrum naar Schagen?

Trainer Marko Steenbergen heeft de reis naar het charmante Noord-Hollandse Schagen gemaakt om bij detacheringsbureau Kenonz een reeks in-company Agile Scrum-trainingen te verzorgen.Dit bedrijf is gespecialiseerd in werving en selectie, evenals het bieden van tijdelijke en permanente personeelsoplossingen voor de locale overheidsbranche. Naast het hoofdkantoor in Schagen heeft Kenonz nog drie andere vestigingen verspreid over het land, waar dagelijks ongeveer 80 medewerkers op kantoor en 600 gedetacheerden in het veld actief zijn. De gedetacheerden bij Kenonz werken aan omvangrijke projecten, waaronder het huisvesten van daklozen of vluchtelingen voor diverse gemeenten. Om deze projecten succesvol te laten verlopen, stuurt Kenonz projectleiders.

Kenonz_agilescrum_1

Inzicht in Agile Scrum en Sprints

In deze training maakt trainer Marko de deelnemers vertrouwd met de beginselen van Agile Scrum en het concept van sprints. Scrum is een Agile aanpak voor projectmanagement die ingewikkelde projecten hanteerbaar maakt door ze in behapbare stukken te verdelen. De deelnemers leren hoe ze taken toewijzen in Scrum-teams tijdens korte, intensieve periodes, die sprints worden genoemd. Deze sprints duren meestal twee tot vier weken en het ontwikkelteam werkt erin om bepaalde taken uit de zogeheten product backlog af te ronden. Dit is een lijst waarop de product owner verbeteritems verzamelt.

Het doel van elke sprint is om na afloop een werkend deel van het product te hebben. Sprints bieden focus, waarbinnen geconcentreerd gewerkt kan worden aan de items. De kort cyclische manier van werken maakt het verbeterproces wendbaar, waardoor de teams zich kunnen aanpassen aan nieuwe productwensen en -vereisten. Met deze in-company training hebben de deelnemers van Kenonz de voordelen van Scrum ontdekt voor effectief projectmanagement. Het was een genoegen om met zo’n enthousiaste groep deelnemers te werken!

De onderstaande fotoreeks toont een indruk van de training bij Kenonz:

Kenonz_agilescrum_2

Kenonz_agilescrum_4

Kenonz_agilescrum_3


Wat is Scrum en wanneer ben je Agile?

Deze begrippen kom je steeds vaker tegen in organisaties en veel professionals werken al op deze manier. Benieuwd wat Scrum Agile jou kan brengen en wat daarin onze aanpak is? Maak dan snel kennis met Scrum Agile en schrijf je in voor de Gratis Workshop Scrum Agile. Je bent van harte welkom!

➡️ Gratis workshop Agile Scrum

➡️ Scrum Master opleiding

➡️ In-company trainingen

➡️ Bekijk het Opleidingsaanbod van MKPC


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL

Investeer in jezelf, jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC!