Laurens Smit

  • Operational Management
  • Borgen
  • Controlfase

Operational Management helpt bij het borgen van de successen

Hoe borg ik de verandering?

Met Operational Management.

Maar dat is misschien wat te kort door de bocht. Laten we eerst eens kijken naar de aanleiding voor deze vraag.

Ik zal vast niet de enige zijn die – als het over Lean gaat – met grote regelmaat hoort: ‘Dat is al eens eerder geprobeerd. Oude wijn in nieuwe vaten. Maar echt werken deed het niet.’ Vaak (maar natuurlijk ook weer niet altijd) heeft die wellicht wat wrange benadering van Lean te maken met gebrekkig borgen.

Er is een mooi verbeterproject gedraaid, de prestaties zijn verbeterd, maar na verloop van tijd steken oude en helaas ook vertrouwde problemen de kop op en lopen de prestaties terug. Al de moeite lijkt voor niks geweest. Sterker nog: alle moeite is voor niks geweest als je na een projectmatige verbetering niet met continu verbeteren aan de slag blijft. En dan kun je als je eerlijk bent de mensen die ‘Maar echt werken deed het niet’ zeggen niet eens ongelijk geven.

Operational Management is een opleiding die je helpt successen juist te borgen. Laurens Smit – Certified Lean Six Sigma BlackBelt en als trainer in dienst van MKPC – vertelt je er in zijn blog meer over: https://mkpc.nl/lss-college/maak-kennis-met-operational-management/.