‘Het kalf was groter dan de koe’

Een Lean-Six-Sigma-voorbeeld uit eigen keuken.

Wij vroegen ons al langer af wat de (meer)waarde is van onze communicatie.

Plat gezegd: wat levert het onder aan de streep op?

Gelukkig hadden we data. Een simpele analyse (Lean Six Sigma heeft heus niet altijd met diepgravende statistiek te maken) leerde ons dat bepaalde advertenties wel veel ‘leads’ (vergeef ons de Sales-term) genereerden, maar geen klanten. Daarom zijn we ermee gestopt. Het kalf was groter dan de koe.

Gevolg: kostenreductie. Niet onbelangrijk in roerige tijden. Bijvangst: in plaats van tijd te besteden aan kansloze leads hebben we de handen vrij voor onze klanten. En voor andere vormen van communicatie. Zodat we onze klanten duidelijk kunnen maken dat we ze kunnen en willen helpen bij het vlottrekken van de verandering. Op alle mogelijke manieren.

Ben jij benieuwd naar wat Lean Six Sigma voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op via info@mkpc.nl of 070 512 31 44. Of kijk op onze website: https://mkpc.nl/lean-six-sigma-opleiding/blackbelt/.


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL

Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!

Lean / Six Sigma / Scrum / Agile / Masterclasses /Workshops

Opleidingsinstituut MKPC leert en helpt organisaties klantgericht, efficiënt en effectief te werken. Zodat zij het verschil kunnen maken naar hun klanten en medewerkers en in staat zijn optimale bedrijfsresultaten te halen. Wij geloven in voortdurend leren en continu verbeteren met aandacht voor het organisatie- en het individuele belang. Opdat bedrijfsresultaten aantoonbaar verbeteren, de betrokkenheid toeneemt en de medewerkers zich als professional blijven ontwikkelen. In onze ervaring en overtuiging is deze aanpak dé manier om aansprekende resultaten te halen en succesvol te zijn voor organisaties én mensen met wie wij zakendoen. Niet voor niets is onze slogan: resultaat-én mensgericht verbeteren!