Op bezoek bij:

UCC Coffee

21|08|2023

Wat een koffieavontuur!

Maandagmiddag werden we aangenaam verrast tijdens ons bezoek aan UCC Coffee in het Friese Bolsward. Daar stapten we niet alleen de op vier na grootste koffiefabriek van Nederland binnen, maar mochten we ook genieten van het verpakkingsproces van heerlijke thee. De combinatie koffie en thee hadden we niet verwacht in deze fabriek!

De voorbereiding

Om ons goed voor te bereiden op het bezoek, kregen we een duidelijke beschrijving van de ontvangstprocedure. We ontvingen vriendelijke instructies over: de route, waar we konden parkeren, hoe we ons moesten aanmelden, wat we moesten dragen en de hygiëneregels. Alles verliep vlot en soepel, waardoor we ons meteen welkom voelden.

UCC_coffee_entree_2  UCC_coffee_entree_1

“We gebruiken geen ingewikkelde vaktermen, het gaat immers niet om de benaming van de tools en technieken, maar om het oplossen van onze uitdagingen.”

Het programma

Het programma voor ons werkbezoek begon met een warm welkom van Taeke Zijlstra en Richard Spanhak, gevolgd door een informatieve rondleiding en natuurlijk enkele verrukkelijke kopjes koffie. We hadden ook een boeiend gesprek over het verbeterprogramma dat UCC Coffee sinds 2021 heeft ingevoerd.

Tijdens de rondleiding door de fabriek werden we ondergedompeld in een wereld van indrukwekkende machines en de verleidelijke geur van vers gebrande koffie. Wat een scala aan verschillende producten! Als koffieliefhebbers vonden we dit geweldig om te zien.

Wat vooral indruk op ons maakten waren de up-to-date verbeterborden die de voortgang van de medewerkers lieten zien, evenals het ideeënbord bij de ingang van de fabriek. We lazen dat er tussen april en juli maar liefst 35 verbeterideeën zijn ingediend!”We gebruiken geen ingewikkelde vaktermen, het gaat immers niet om de benaming van de tools en technieken, maar om het oplossen van onze uitdagingen.” Dit is een visie waar wij als MKPC het volledig mee eens zijn.

UCC_coffee_medewerker

Continu verbeteren

Taeke heeft de rol van Continuous Improvement Manager overgenomen van Richard. Het enthousiasme en de vastberadenheid van beide heren om continu te werken aan de verbetering van processen en producten, en hierbij alle betrokkenen te betrekken, waren inspirerend. UCC Coffee is een uitstekend voorbeeld van hoe een organisatie zich kan inzetten voor continue verbetering. Een absolute aanrader om eens te bezoeken!

Koffiekop


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL

Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!