Projectmanagement en Agile in de praktijk

Projectmanagement in de praktijk is een praktische, verdiepende projectmanagementtraining op de belangrijkste competenties die je nodig hebt om projecten effectief te managen. De training bevat zowel vaktechnische componenten als gedragscompetenties en legt de link met programmamanagement, Agile werken, Scrum en Lean Six Sigma. De training is gebaseerd op het IPMA (International Project Management Association) competentiemodel.

Direct inschrijven Vrijblijvende optie nemen

De training Projectmanagement in de Praktijk bereidt je voor op het succesvol(ler) managen van projecten. In drie dagen word je geleid langs de belangrijkste competenties die je nodig hebt om projecten succesvol voor te bereiden, uit te voeren en af te ronden. Je krijgt theoretische achtergronden, praktische voorbeelden en handige tools en templates, waarmee je direct aan de slag kunt.

Je werkt niet alleen aan jouw vaktechnische competenties zoals projectorganisatie, planning, beheersing en risico’s, maar ook aan gedragscompetenties als leiderschap, communicatie en teamvorming. Tenslotte leer je meer over de context waarbinnen een project wordt uitgevoerd zoals programmamanagement, Agile, Scrum en Lean Six Sigma.

Na deze training heb je de belangrijkste competenties ontwikkeld om als manager, projectmanager, projectleider of projectmedewerker aan de slag te gaan.

En mocht je jezelf willen certificeren: deze training omvat al 80% PRINCE2® en 70% IPMA D. Dus met wat extra zelfstudie ben je klaar voor certificering.

Doelgroep

De doelgroep voor de training Projectmanagement in de praktijk:

  • (Senior) projectleiders/projectmanagers die hun kennis en inzicht willen verbreden en verdiepen en van andere projecten willen leren.
  • Lean Six Sigma Belts die meer kennis en inzicht willen in de projectmatige kant van Lean Six Sigma-verbetertrajecten.
  • Verandermanagers die projecten willen vormgeven om veranderingen te ondersteunen.

Duur van de opleiding
De training Projectmanagementvaardigheden wordt gegeven van 9.00 uur tot 17.00 uur.