In gesprek met Marloes van Bennekom

Certified Lean Green Belt

Marloes van Bennekom heeft de Lean Green Belt Praktijkcertificering met uitstekende cijfers behaald en mag zich Certified Lean Green Belt noemen. We vroegen haar hoe ze van plan is de kennis van Lean in de praktijk toe te gaan passen. 

Bij welke organisatie werk je en wat is je functie binnen dit bedrijf?

“Momenteel werk ik bij DLL en vervul ik een functie binnen het Information Management-team. We houden ons onder andere bezig met setups van new business binnen het bedrijf, incidentmanagement en projectimplementatie. In al deze gevallen streven we voortdurend naar verbetering en efficiëntie. Daarom was de keus om een Green Belt opleiding te doen snel gemaakt.”

Je hebt de Lean Green Belt opleiding bij MKPC gevolgd, hoe is het bevallen?

“MKPC bood mij de mogelijkheid om op verschillende momenten de opleiding klassikaal te volgen. Het grote voordeel hiervan vond ik het face-to-face contact, de interactie met medecursisten en de directe begeleiding van een docent. De lessen werden afgewisseld door leerstof, workshops (bijvoorbeeld ‘brown paper’-oefeningen) en de bespreking van casestudies. Hierdoor kreeg ik een goed beeld van Lean en hoe dit in de praktijk toegepast kan worden. Het boek en de hand-outs blijven ook nu nog een handige back-up bron om informatie op te zoeken of terug te lezen.” 

Gefeliciteerd Green BeltJe bent geslaagd voor de Lean Green Belt praktijkcertificering. Waarom heb je na het behalen van het theorie-examen gekozen voor de praktijkcertificering?

“Theorie is niet hetzelfde als praktijk; vaak is er nog een vertaalslag nodig. De Green Belt biedt diverse tools die je op verschillende momenten en op verschillende manieren kunt inzetten. Een praktijkopdracht bood mij de mogelijkheid om deze tools nog beter in de vingers te krijgen en meer feeling te ontwikkelen voor wanneer en waar ze toegepast moeten worden. Het doorlopen van het Green Belt-proces met een ervaren coach was waardevol vanwege de vele inzichten die het mij heeft opgeleverd.”

Hoe ga jij je Lean-kennis verder in de praktijk toepassen en wat zijn je toekomstplannen binnen het Lean-vakgebied?

“Het afronden van mijn opleiding heeft mij de juiste instrumenten gegeven om Lean Green Belt succesvol te implementeren binnen onze organisatie. Hiervoor zal ik blijven deelnemen aan projecten en deze vormgeven. We blijven zoeken naar ‘waste’ (verspillingen) en verbeterpunten. Op dit moment wil ik vooral mijn kennis van Lean Green Belt verdiepen om de tools goed eigen te maken. En in de toekomst? Misschien ga ik wel voor de Black Belt!”


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC!

➡️ Lean Green Belt opleiding

➡️ Bekijk het Opleidingsaanbod van MKPC

MKPC opleidingen