Op bezoek bij:

De Gemeente Groningen

29|08|2023

Go to the Gemba!

Op weg naar Groningen, één van de 10 grootste gemeenten van Nederland. Er wonen 238.000 inwoners, waarvan een groot deel tussen 25 en 40 jaar. MKPC verzorgt al een aantal jaar diverse incompany trainingen voor de Gemeente Groningen. Na het afronden van een volgende trainingsgroep Lean Six Sigma Green Belts, waren we benieuwd om te horen hoe het met alle ‘Belts’ gaat binnen de afdeling ‘Stadsbeheer’. Deze afdeling vormt met ruim 550 ambtenaren plus circa 200 mensen in de groenvoorziening het grootste onderdeel van de organisatie.

Foto_gemeente_groningengemeente_groningen_logo

Het programma

De dag begon meteen goed! Een hartelijke ontvangst door de portier, die op de hoogte bleek te zijn van een app-berichtje dat onderweg verstuurd was naar gastheer Gerard Krook over vertraging op de ring. Goede en snelle communicatie; de persoonlijke aanspreking zorgde meteen voor een welkom gevoel.

Na een korte rondleiding door het gebouw, één van de locaties van de Gemeente, volgde een boeiend gesprek met Gerard over zijn missie om alle collega’s de kans te bieden zich persoonlijk te ontwikkelen.

Binnen de organisatie zijn talloze verbetertrajecten gaande, waarbij verandering steeds meer de norm wordt.

Er is enthousiasme over deelname aan de Lean Orange– en Green Belt-trainingen. Binnen de organisatie zijn talloze verbetertrajecten gaande, waarbij verandering steeds meer de norm wordt. Wekelijks staan procesaanpassingen en -verbeteringen centraal. Dit omvat onder andere het verbeteren van de planning en routes voor de chauffeurs van de vuilniswagens, evenals het nadenken over het realiseren van de gemeentelijke wens om vele extra bomen in de stad te planten. Dit zijn mooie voorbeelden.

Vuilnismannen   Bomen planten

Als volgende stap is er onlangs een Lean Six Sigma Black Belt-opleiding van start gegaan. De deelnemers hebben het theoretische gedeelte afgerond en zullen de komende weken hun theorie-examen afleggen. Altijd een spannend moment; wij wensen hen hierbij veel succes!


Investeer in jouw bedrijf, werk of project met een opleiding van MKPC > Bekijk ons opleidingsaanbod!


MKPC opleidingen

WWW.MKPC.NL