Lean GreenBelt zelfstudie

Met deze zelfstudie word je in eigen tijd en tempo Lean GreenBelt op het hoogste niveau! Leer op interactieve wijze hoe je Lean toepast in je eigen werk of project. Met deze zelfstudie ontwikkel je je als professional én voer je direct aansprekende verbeteringen door in eigen werk!

  • Internationaal certificeringsniveau
  • Studeren in eigen tijd en tempo
  • Voor een scherp gesteld budget
  • Ook beschikbaar als dagopleiding

Overzicht

In de Lean GreenBelt zelfstudie leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Daarbij leer je ook hoe je verbeteringen doorvoert met de medewerkers in jouw organisatie.

De zelfstudie combineert op afwisselende wijze de theorie met tientallen opdrachten en volgt de stappen die noodzakelijk zijn bij het optimaliseren van processen. Je leert de verschillende tools en technieken toe te passen en de theorie te vertalen naar de eigen werk- of projectomgeving.

Met deze zelfstudie leert je hoe je direct ingrijpende verbeteringen realiseert door een goede analyse van het proces te maken. En dat het werken en verbeteren volgens de Lean methode uitermate succesvol en voor medewerkers plezierig is in allerlei soorten processen.

Doelgroep
Deze zelfstudie is uitermate geschikt voor leidinggevenden, projectleiders en consultants die de discipline hebben om in eigen tijd en tempo Lean GreenBelt te worden. De Lean GreenBelt is ook geschikt voor medewerkers die een rol (willen) spelen in Lean verbeterprojecten.

Om deze zelfstudie te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat kun je na de opleiding?
Na de zelfstudie kan je zelfstandig een Lean verbeterproject starten en tot een aantoonbaar succes maken. Je kan de verschillende tools en technieken toepassen en de theorie vertalen naar je eigen werk- of projectomgeving. Na deze opleiding begrijp je de impact van veranderingen op medewerkers en de organisatie en ken je de
voordelen om het eigen werk steeds verder te verbeteren.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze zelfstudie volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.
 

 

Programma


In de Lean GreenBelt zelfstudie behandelen we de basis van Lean, waaronder de achtergrond en historie van Lean en Six Sigma en het House of Toyota. Daarnaast doorgronden we wat processen zijn, wanneer, welk Lean project kan worden gestart en hoe je die start vormgeeft. En je leert een proces op verschillende manieren in beeld te brengen.

Uiteraard staat het meten en analyseren van het proces en het ontwikkelen van verbeteringen centraal. Ook besteden we aandacht aan het implementeren en borgen van die verbeteringen en leer je hoe je de organisatie kunt transformeren tot een lerende organisatie. Zowel de organisatie- als menskant van veranderen komen hier ruim aan bod!

Je oefent met een alle belangrijke Lean en veranderkundige technieken en past deze toe in een rijke hoeveelheid aan opdrachten en casussen in het zelfstudie werkboek.

Vul de Lean GreenBelt zelfstudie aan met de Lean Praktijkdag
Op deze dag word je met andere deelnemers in een professionele simulatie uitgedaagd een niet presterend proces te verbeteren volgens de concepten van Lean. Een enerverende dag, waarin de inhoud van proces verbeteren en de uitdaging om als team samen te werken echt van papier af komen.

Klik hier voor meer informatie.

Certificaat

Je wordt conform de eisen van het het IIBLC® (International Independent Board for Lean Certification®) opgeleid tot het internationaal erkende certificeringsniveau van een Lean GreenBelt.

 

Je kan ervoor kiezen op te gaan voor het Lean GreenBelt Certificaat. Deze haal je door het succesvol afronden van theorie-examen.

Wil je ook Certified Lean GreenBelt worden, dan sluit je dit leertraject af met de praktijkcertificering.Bij inschrijving voor je examen mag je gratis mee doen aan de examenvoorbereiding. Schrijf je nu in!

Nederlandstalig Lean GreenBelt examen  (€  147,50 excl. btw)
Dit examen bestaat uit 100 multiplechoice vragen. Je slaagt voor het examen als je tenminste 70% correct hebt beantwoord.

Praktijkcertificering  (€  195,- excl. btw)
Hiervoor heb je 1 verbeterproject succesvol met de aanpak van Lean Six Sigma uitgevoerd. De aanpak en uitkomsten presenteer je aan de examencommissie. Met tenminste een 7,0 slaag je!

 

Data & Locaties

De deelnemers kunnen de Lean GreenBelt zelfstudie in eigen tijd, op eigen tempo en in zelf verkozen omgeving doen. De ervaring leert dat de studiebelasting tussen de 60 en 80 uur bedraagt.

 

Wil je aanvullend op de Lean GreenBelt zelfstudie meedoen aan de Lean Praktijkdag, dan vind je hieronder de eerstvolgende data waarvoor je je kan inschrijven

Agenda

30 mrt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 1
13 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5
23 jun
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6

 

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Er is dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Kosten

De opleidingsprijs is € 795,- (excl. btw), inclusief:

  • Het Nederlandstalige theorieboek Lean GreenBelt;
  • Het Nederlandstalige werkboek Lean GreenBelt;
  • De bijbehorende literatuur;
  • 2 uur coaching en begeleiding door een van onze (Master) BlackBelts.

Schrijf jij je samen met een collega of vriend in, dan krijgen jullie beide een korting van 15%.


MKPC is CRKBO geregistreerd en kan daarom btw-vrij factureren. Dat levert een voordeel op van 9%! Klik hier om te beoordelen of jij in aanmerking komt.

Deze opleiding incompany
Met meer collega’s deze zelfstudie volgen? Wij kunnen deze opleiding ook in jouw bedrijf houden. Kijk voor meer informatie voor de incompany opleiding.