Scrum Master

 

Niveau: MBO+ niveau
Duur en doorlooptijd: 2 dagen van 09.00 – 17.00 uur
Aantal deelnemers: 8 – 12 deelnemers
Opleidingsvariant: klassikaal
Prijs: € 845,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal, arrangement en Certificaat van Deelname

Algemeen

 Veel teams komen na een eerste start vaak niet verder met het echt gaan werken volgens de principes van Agile en de aanpak van Scrum. Het eerste begin is nog makkelijk, maar het echt doorpakken juist de echte uitdaging.

Het vasthouden, verbeteren en loslaten van ingesleten gewoontes blijkt in de praktijk veel lastiger dan oorspronkelijk gedacht.

Door een goede analyse te maken, terug te keren naar de basis en de mogelijkheden tot verbetering te bespreken, kunnen teams weer verder en kan de verbetercyclus nog effectiever ingezet worden. Dat vraagt echter wel de juiste interventies van de Scrum Master.

Doelgroep
De opleiding Scrum Master is een goed vervolg op de Scrum Foundation, maar het volgen van de Foundation is geen vereiste om aan deze opleiding mee te kunnen doen. De Scrum Master is bedoeld voor managers en medewerkers die betrokken zijn in het opzetten en uitvoeren van projecten en verder kennis willen maken met de filosofie van Agile en de werkwijze van Scrum. Deze opleiding gebruikt de basis kennis van en praktijkervaring met Agile en Scrum. Tijdens de opleiding maken we bij voorkeur gebruik van de eigen praktijk situaties van de deelnemers.

Wat kun je na de opleiding?
Na het volgen van deze opleiding ben je in staat de eigen praktijk te toetsen aan het Agile Manifesto en de Agile methoden, zoals Scrum en Lean.

Verder gaat deze opleiding in op de succesfactoren om de veranderingen te laten slagen. Werken met Scrum vraagt namelijk ook een verandering in de aanpak binnen een organisatie en het helpt om die verandering te begeleiden! We gaan daarom in op de uitdagingen en valkuilen bij het werken met Scrum en Agile.

Tenslotte halen we de eigen praktijk van de deelnemer in huis. De cursus gaat daarom uit van  de eigen casus, die aan de hand van de Scrum checklist geanalyseerd wordt.

 

Kosten
De opleidingsprijs voor de Scrum Master opleiding bedraagt € 845,00 (excl. BTW). Deze prijs is inclusief alle lesmaterialen, het arrangement, de benodigde literatuur en het Certificaat van Deelname.

Als je met meer deelnemers tegelijk meedoet aan dezelfde opleiding (zelfde dag en locatie), geldt een collegiale korting van 15% over jullie totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze opleiding willen doen? Het is ook mogelijk deze opleiding incompany in jouw bedrijf te organiseren. Zelfs voor meer groepen tegelijkertijd! Voor een incompany opleidingen maken wij graag een offerte op maat.

Programma

De Scrum Master opleiding van MKPC brengt jou verder in je ontwikkeling tot professioneel Scrum Master. Na het volgen van deze opleiding

  • Ken je het Agile Manifesto en kan je je eigen praktijk hieraan toetsen.
  • Begrijp je de werkwijze van Scrum en heb je deze praktisch geoefend.
  • Herken je de uitdagingen bij het werken met Scrum en Agile en weet je daar effectief mee om te gaan.
  • Begrijp je de samenhang met Lean.
  • Weet het juiste team met de juiste betrokkenheid samen te stellen.
  • Kan je jouw team in korte sprints helpen met continu verbeteren.
  • Heb je op een ervarend lerende manier geoefend met dit vak.
  • Ben je in staat de principes van Agile en Scrum in je eigen praktijk toe te passen.

Planning

In de komende periode wordt de Scrum Master diverse keren gegeven op onze opleidingslocatie in Den Haag!

Agenda

10 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 5
26 jun
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5
18 sep
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 5
15 okt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5
11 nov
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 5
03 dec
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 5

Certificering

Na afloop van een ‘Scrum Master’ wordt een Certificaat van Deelname uitgereikt.

Met deze opleiding word je opgeleid op het niveau van The Professional Scrum Master level I (PSM I). Na afloop van deze opleiding ontvang je het certificaat van deelname van de Scrum Master opleiding.

Om het certificaat Scrum Master PSM-I te halen kan je het (online) Engelstalige examen afleggen.

Het Engelstalig Scrum Master examen
Dit examen wordt online afgenomen via Scrum.org en is gebaseerd op het internationaal geldende curriculum voor PSM-I. Bij het succesvol afronden van dit examen ontvang je het bijbehorende internationale Scrum Master certificaat. De exacte kosten voor dit examen zijn op te vragen bij Scrum.org en bedragen indicatief $ 150,00 per persoon. Deze kosten zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen en moeten met creditcard betaling direct bij inschrijving voor het examen worden voldaan.

Een goede Scrum Master is meer dan een certificaat….
Slagen voor het examen PSM-I is de eerste stap, maar maakt je nog geen succesvolle Scrum Master. Dan zal je vooral in staat moeten zijn het geleerde in de praktijk toe te passen. En dat is vaak nog wel de echte uitdaging!

Vraag bij ons naar de mogelijkheden om ook te slagen voor de praktijk!