praktijkexamen voor Lean Six Sigma BlackBelt

Een bijzondere mijlpaal voor de Gemeente Delft

Al enige jaren zet de Gemeente Delft indrukwekkende stappen om een echte Lean organisatie te worden. Met overtuiging, support van het hoogste management en met passie en doorzettingsvermogen van het Lean team, worden mooie resultaten behaald. In dit hele traject zijn, sinds 2016, 12 professionals binnen de Gemeente door MKPC opgeleid tot Lean BlackBelt. Dit opleidingstraject werd gecombineerd met het uitvoeren van verbeterprojecten en het vorm geven van de Lean implementatie binnen de organisatie.

Extra bijzonder dus als twee van deze Lean BlackBelts als eerste opgaan voor het officiële praktijkcertificaat. In het afgelopen jaar hebben Harriet van Sprang en Annemiek Jansen hun project succesvol en naar volle tevredenheid van hun opdrachtgever (Marit Treep) en de proceseigenaar (Steven van Dinter) afgerond. Steven zegt hierover met een brede glimlach dagelijks de voordelen van de doorgevoerde verbeteringen te ervaren.

Daarom presenteerden beide dames ter afronding van hun Lean verbeterprojecten de aanpak en resultaten ten overstaan van de examencommissie, bestaande uit Marco Koet, Ger de Waard en de proceseigenaar de heer Steven van Dinter.

Na een prima presentatie zijn de projecten beoordeeld op de aanpak, de inhoud, de relevantie voor de organisatie en de wijze van presentatie. Een ook dat resultaat mag er zijn. Met een gemiddeld eindcijfer van bijna een 8,0 zijn Harriet en Annemiek met vlag en wimpel geslaagd en mogen zij nu de titel Certified Lean BlackBelt voeren. Beide dames verlieten daarom ons MKPC-pand met het certificaat, een bos bloemen én een uitstekend humeur!

Via deze weg willen wij Harriet van Sprang en Annemiek Jansen nogmaals feliciteren en heel veel succes wensen met hun toekomstige BlackBelt-projecten!