Praktijkcertificering Delft

Praktijkcertificering Delft

Afgelopen maand hebben 4 kandidaten met succes hun Lean BlackBelt opleiding afgerond met de praktijkcertificering.

Ten overstaan van de examencommissie, bestaande uit Marco Koet, Ger de Waard en hun opdrachtgevers hebben de kandidaten de presentatie gegeven van hun Lean BlackBelt verbeterprojecten.

Karin Kientz en Linda van Ledden van de Gemeente Delft gaven een presentatie over de door hun doorgevoerde procesverbeteringen op de besluitvorming bij verordeningen. Ze gaven in hun presentatie een sterke indruk van de Lean aanpak die zij hebben gevolgd en de successen die zij hiermee hebben geboekt. Met een degelijke en aansprekende onderbouwing met cijfers, kon de conclusie – met recht en waardering – niet anders zijn dan een zeer goed oordeel van de commissie!

Het verbeterproject van Monique te Selle en Arne Tump richtte zich op het efficiënter inrichten van de werkwijze met de terugvorderingen, die vanuit de Gemeente soms moeten worden gedaan. Ook hier bleek een duidelijk succes in de werkwijze, nadat de verbeteringen waren geïmplementeerd. Na beoordeling van het project op de inhoudelijke aanpak, de inhoud, de relevantie voor de organisatie en de wijze van presentatie, was ook bij heb het eindoordeel eensluidend: Ruim geslaagd!

Wij zijn er trots op dat Karin, Linda, Monique en Arne ruim geslaagd zijn en nu met recht de titel Certified Lean BlackBelt mogen voeren.

Proficiat met jullie prestaties! De gemeente Delft (en haar burgers) mogen tevreden zijn dat jullie met de verbeterprojecten een bijdrage hebben geleverd om processen soepel(er) te laten verlopen.