Lean Workshop

Niveau: MBO+ niveau
Duur en doorlooptijd: 1 dagdeel
Aantal deelnemers: 6– 12 deelnemers
Opleidingsvariant: klassikaal
Prijs: € 95,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal, arrangement en Certificaat van Deelname

Algemeen

In de Lean workshop maak je kennis met de werk- en denkwijze van Lean en met de manier waarop MKPC Lean toepast. Je ontdekt al snel dat je met eenvoudige veranderingen ingrijpende verbeteringen tot stand kan brengen. En dat Lean succesvol is in allerlei verschillende branches, zowel in de productie, als ook in de dienstverlenende sector en bij overheden. De Lean workshop is leuk en leerzaam, en geeft je een eerste beeld wat je met Lean binnen jouw bedrijf kan bereiken.

Doelgroep
De Lean workshop is bedoeld voor iedere medewerker, vanuit elke branche, die (binnenkort) te maken krijgt met, of zich nog oriënteert op de mogelijkheden van Lean.
Om mee te doen is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat kun je na de opleiding?
Na afloop van de Lean workshop heb je op een ontspannen, interactieve manier een concreet beeld van de mogelijkheden van Lean, wat de voordelen zijn om op een Lean manier te werken en hoe je Lean kan toepassen in je eigen werkomgeving.

Certificaat
Na afloop van de ‘Lean workshop’ ontvang je het Certificaat van Deelname.

Kosten
De opleidingsprijs voor de Lean workshop bedraagt € 95,00 (excl. btw). Deze prijs is inclusief alle lesmaterialen, het arrangement, de benodigde literatuur en het Certificaat van Deelname.

Als je gelijktijdig met meer deelnemers meedoet aan deze workshop, geldt een collegiale korting van 15% over jullie totale prijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze workshop willen doen? Vanaf 6 deelnemers is ook mogelijk de Lean workshop bij jullie in het bedrijf te houden. Zelfs voor meer groepen tegelijkertijd! Hiervoor maken wij graag een offerte op maat.

Programma

 Na een korte introductie van de historie, achtergrond en filosofie van Lean gaat je in een realistische simulatie met de groep actief aan de slag met Lean. Je werkt op de Afdeling Betalen van de LeanBank NV en wordt geacht betaalopdrachten goed en op tijd te verwerken. De klant van de LeanBank NV heeft betaalopdrachten ingediend en het is uiteraard aan de medewerkers van de LeanBank om aan de wensen van de klant te voldoen!

Aan het eind van elk jaar stellen we het resultaat van jullie werk vast. Met de Verlies- en Winstrekening en aan de hand van enkele meetbare criteria wordt de uitkomst van het werk beoordeeld. De uitdaging is natuurlijk om continu te verbeteren en in een volgend jaar (speelronde) tot een steeds betere uitvoering te komen…

Het spel bestaat uit drie speelronden (verwerkingsjaren). Tussen de speelronden in wordt een deel van de Lean werkwijze behandeld. ‘Wie is de klant?’, ‘Wat zijn de kwaliteitseisen van de klant?’ en ‘Hoe analyseer je het proces?’ zijn enkele vragen die het vertrekpunt zijn om tot verbeteringen te komen.

Planning

In de komende periode wordt de Lean workshop gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Agenda

25 apr
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
07 jun
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6
10 jul
Tijd: 09:30-12:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
13 sep
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 7
09 okt
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6
06 nov
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 6
06 dec
Tijd: 13:30-16:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 6

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen de workshop Lean in Den Haag en Utrecht.

Certificering

 Na afloop van een ‘Lean workshop’ wordt een Certificaat van Deelname uitgereikt. Aan deze workshop is geen examen en officiële certificering verbonden.

Vervolg op deze opleiding
Nadat je kennis hebt gemaakt met de basis van Lean, wil je vast de volgende stap zetten! Een logisch vervolg op deze opleiding is de Lean OrangeBelt opleiding of de Lean of Lean Six Sigma GreenBelt opleiding.