Lean OrangeBelt

Niveau: MBO+ niveau
Duur en doorlooptijd: 2 dagen
Aantal deelnemers: 6 – 10 deelnemers
Opleidingsvariant: klassikaal
Prijs: € 695,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal, arrangement en Certificaat van Deelname

Algemeen

 In de OrangeBelt opleiding leer je de werkwijze van Lean toe te passen en ervaar je wat het betekent om in een Lean verbeterproject te werken. Je maakt kennis met de essentie van Lean en het belang van verbetermanagement. Hoe wordt een Lean verbeterproject aangepakt? Wie spelen in een verbeterproject een belangrijke rol? Wat levert het je als medewerker of manager op als deze methodiek in je organisatie wordt ingevoerd? En, waar dien je rekening mee te houden bij het invoeren? In een aansprekende afwisseling tussen theorie, praktische oefeningen en de simulatiegame krijg je antwoord op deze en nog vele andere vragen.

Doelgroep
De OrangeBelt opleiding is bedoeld voor mensen die de eerste stappen willen zetten in het werken met Lean of (binnenkort) in hun eigen organisatie te maken krijgen met Lean. Bijvoorbeeld omdat ze betrokken zijn bij een Lean verbeterproject, een klein verbeterproject gaan leiden of manager zijn en een goede gesprekspartner willen zijn.
Om aan deze opleiding mee te doen is geen vooropleiding vereist.

Wat kun je na de opleiding?
Na afloop van de OrangeBelt opleiding heb je op een interactieve manier een concreet beeld van de mogelijkheden om processen te verbeteren en wat de voordelen zijn om de eigen werkzaamheden (steeds verder) te verbeteren. Bovendien ervaar en leer je hoe je de basis technieken van Lean kunt toepassen en vertalen naar je eigen werk of project.

Certificaat
Na afloop ontvang je het OrangeBelt Certificaat van Deelname.
Indien je dat wenst, kan je deelnemen aan het examen om het officiële Lean OrangeBelt Certificaat te halen.

Kosten
De opleidingsprijs voor de Lean OrangeBelt opleiding bedraagt € 695,00 (excl. btw). Deze prijs is inclusief alle lesmaterialen, het arrangement, de benodigde literatuur en het Certificaat van Deelname.
Als je met meer deelnemers van hetzelfde bedrijf meedoet aan deze opleiding, geldt een collegiale korting van 15% over jullie totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die deze opleiding willen doen? Vanaf 6 deelnemers is ook mogelijk de Lean OrangeBelt bij jou in het bedrijf te houden. Zelfs voor meer groepen tegelijkertijd! Hiervoor maken wij graag een offerte op maat.

Programma

 De Lean OrangeBelt opleiding wordt gegeven op 2 aaneengesloten dagen. Beide dagen zijn van 9.00 – 17.00 uur. Gedurende deze dagen komt het volgende programma aan bod:

Dag 1:  Introductie op Lean
Op de eerste dag ontdek je wat processen zijn en wat de achtergrond is van Lean. Ook maak je kennis met de Lean filosofie en leer je wanneer je een Lean verbeterproject start, welke keuzes je hierin maakt en hoe je een verbeterproject opstart.
Deze dag eindigen we met het leren toepassen van de eerste twee belangrijke Lean-principes: het creëren van klantwaarde en het proces tekenen.

Dag 2:  Lean in de praktijk!
Op deze dag pas je Lean tools en technieken toe in een gesimuleerd proces en breng je zo het geleerde in de praktijk. Je leert de verbetertechnieken die kunnen helpen om het proces flink te verbeteren en om de ‘flow’ in het proces te krijgen. Deze interactieve dag eindigen we met het borgen van de verbeteringen.

Planning

 In de komende periode wordt de Lean OrangeBelt opleiding gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Agenda

14 mei
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 4
01 jul
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 5
18 sep
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 4
21 okt
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Eindhoven
Beschikbaarheid: 5
13 nov
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Den Haag
Beschikbaarheid: 5
03 dec
Tijd: 09:00-17:00
Locatie: Utrecht
Beschikbaarheid: 4


Opleidingslocaties van MKPC

MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven.

Certificering

 Na afloop van de Lean OrangeBelt opleiding wordt een Certificaat van Deelname uitgereikt.
Indien je dat wenst, kan je het OrangeBelt examen doen om het officiële Lean OrangeBelt Certificaat te halen.
Het OrangeBelt examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen, waarvan tenminste 70% correct moet worden beantwoord. De kosten van het OrangeBelt examen bedragen € 67,50 (excl. btw) en zijn niet in de prijs van de opleiding opgenomen.
MKPC organiseert ongeveer 10 keer per jaar een mogelijkheid om centraal examen te doen op verschillende locaties in het land.

Vervolg op deze opleiding
Nadat je de Lean OrangeBelt opleiding hebt gevolgd, wil je wellicht de volgende stap zetten. Een logisch vervolg op deze opleiding is de Lean GreenBelt of Lean Six Sigma GreenBelt opleiding. Deze opleidingen kunnen gevolgd worden als zelfstudie, als Bootcamp of als volledige dagopleiding.
Deelnemers die de OrangeBelt opleiding succesvol hebben afgerond, krijgen desgewenst een vrijstelling voor dag 1 van GreenBelt opleiding.