De Lean GreenBelt zelfstudie + de Lean Praktijkdag

Niveau: HBO niveau
Duur en doorlooptijd: 60-80 uur zelfstudie + 1 Lean Praktijkdag
Aantal deelnemers: 6 – 12 deelnemers aan de Lean Praktijkdag
Opleidingsvariant: Zelfstudie, gecombineerd met klassikale praktijkdag
Prijs: € 920,00 (excl. BTW), inclusief opleidingsmateriaal

Algemeen

 Je kan de GreenBelt zelfstudie aanvullen met de Lean Praktijkdag! Deze praktijkdag wordt gegeven op 1 werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur, waarop je met meerdere deelnemers op 1 dag het geleerde uit de zelfstudie toepast in de praktijk! Door het spelen van een professionele simulatie word je met je collega deelnemers uitgedaagd om een niet presterend proces te verbeteren volgens de concepten van Lean.
Een enerverende dag, waarin de inhoud van procesverbeteren en de uitdaging van het als team samenwerken van het papier af komen.
Alle inhoudelijke informatie over de Lean GreenBelt zelfstudie vind je door op de bol ‘Zelfstudie’ (hierboven) te klikken. Hieronder vind je de aanvullende informatie over de Lean Praktijkdag.

De Lean Praktijkdag
Tijdens de Lean Praktijkdag pas je het geleerde uit de Lean GreenBelt zelfstudie toe in een realistische bedrijfssimulatie. Deze dag motiveert om je eigen werkprocessen kritisch te analyseren en te verbeteren. Je ervaart al snel dat harder werken niet helpt. De sleutel tot succes ligt bij goed inzicht krijgen in de werking van het proces en de eigen bijdrage aan het (team)resultaat. En dat ‘procesdenken’ meer brengt dan alleen sturen op afdelingsresultaat. Met je deelname aan de Lean Praktijkdag ervaar je direct de essentie van Lean en verandermanagement.

Doelgroep
Heb je de Lean GreenBelt zelfstudie voor tenminste 70% afgerond, dan kun je uitstekend meedoen aan De Lean Praktijkdag. Je combineert dan optimaal de theorie uit de zelfstudie met de praktijk van de Lean Praktijkdag!

Wat kun je extra na de Lean Praktijkdag? 
De Lean Praktijkdag laat zien wat de gevolgen zijn van het invoeren van resultaat- en procesgericht werken en welke uitdagingen zich daarbij voordoen. Thema’s die in de Lean Praktijkdag aan de orde komen zijn klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, afstemming met de klantorganisatie en efficiënt en effectief werken. De Lean Praktijkdag toont het belang van goede afspraken, het doorbreken van eilandvorming, het delen van kennis en het zinvol voeren van een zakelijke dialoog.
Door je Lean GreenBelt zelfstudie af te sluiten met de Lean Praktijkdag komt Lean echt van papier en ervaar je de kracht van de Lean werkwijze in de praktijk!

Kosten 
Voor de Lean GreenBelt in combinatie met de Lean Praktijkdag betaal je € 1.120,00 (excl. btw). Deze prijs is inclusief alle lesmaterialen, het arrangement, de benodigde literatuur en het Certificaat van Deelname aan de Lean Praktijkdag.
Als je met meer deelnemers van hetzelfde bedrijf meedoet aan dezelfde opleiding (zelfde dag en locatie), geldt een collegiale korting van 15% over jullie totale opleidingsprijs.

Deze opleiding incompany
Heb je een grotere groep collega’s die de Lean GreenBelt zelfstudie in combinatie met de Lean Praktijkdag willen doen? Vanaf 6 deelnemers is het ook mogelijk deze opleiding incompany in jouw bedrijf te organiseren. Zelfs voor meer groepen tegelijkertijd!

Voor een incompany opleidingen maken wij graag een offerte op maat.

 

Programma

 Het programma van de Lean GreenBelt zelfstudie is gelijk aan het programma dat onder de bol ‘Zelfstudie’ (hierboven) is beschreven.

Programma van de Lean Praktijkdag
Het programma van Lean Praktijkdag bestaat uit een bedrijfssimulatie. Je werkt bij een hypotheekbank met intensief dossierverkeer tussen verschillende afdelingen. Nieuwe hypotheekaanvragen van klanten moeten correct en tijdig worden afgehandeld. Al snel blijkt dat het niet goed gaat met het bedrijf. De verliezen lopen op en klanten zijn ontevreden. Aan jou de opdracht hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Je gaat aan het werk op basis van een businessplan en doet concrete ervaring op. Na elke spelronde worden de resultaten en ervaringen besproken. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe kan je knelpunten voorkomen en verbeteringen ontwikkelen?

Daarna worden de ervaringen getoetst aan de bestudeerde theorie over Lean en verandermanagement. De laatste stap in een ronde is de experimenteerfase. Je maakt afspraken om het proces, de samenwerking en de communicatie te verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze wordt ervaren en geëvalueerd. Op deze manier wordt tijdens de Lean Praktijkdag vijf ronden gespeeld.

Planning

In de komende periode wordt de Lean Praktijkdag gegeven op verschillende plaatsen in Nederland. Er start dus altijd een opleiding bij jou in de buurt!

Geen Evenementen

Opleidingslocaties van MKPC
MKPC verzorgt haar opleidingen op 4 vaste opleidingslocaties, verspreid over heel Nederland. Wij verzorgen opleidingen in Den Haag, Zwolle, Utrecht en Eindhoven.

Certificering

 Na afloop van De Lean Praktijkdag wordt een Certificaat van Deelname uitgereikt. Op welke wijze je het Lean GreenBelt certificaat kan halen, vind je terug bij de bol ‘Zelfstudie’ (hierboven) onder het tabblad ‘Certificering’.

Vervolg op deze opleiding
Nadat je de Lean GreenBelt zelfstudie hebt afgesloten met de Lean Praktijkdag, ben je vast toe aan de volgende stap in je professionele ontwikkeling. Een logisch vervolg op deze opleiding is de 2-daagse module Six Sigma GreenBelt. Deze opleiding sluit namelijk naadloos aan op de Lean GreenBelt zelfstudie en helpt je de laatste stap te zetten naar het niveau van een Lean Six Sigma GreenBelt.